Watch Dogs Legion blíže přibližuje systém permanentního úmrtí postav
Novinka Watch Dogs Legion blíže přibližuje systém permanentního úmrtí postav

Watch Dogs Legion blíže přibližuje systém permanentního úmrtí postav

Ondřej Partl

Ondřej Partl

9
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Zároveň vyzývá fanoušky ke spoluúčasti na hudbě.

Reklama

Watch Dogs Legion na letošní výstavě E3 rozhodně patřil mezi ty nejzajímavější tituly, jaké jsme na ní mohli vidět. Pobrexitový Londýn, jehož ulicemi se prohání rebelská partička DedSec, snažící se získat anglické hlavní město zpět z rukou zlého státu a jím nastoleného režimu, okouzlilo mnoho fanoušků i herních novinářů.

Mezi hlavní lákadla zcela jistě patřil i ambiciózní systém mnoha hratelných charakterů, které můžete do svých rebelských sil volně rekrutovat z řad obyvatel Londýna, kdy se každý z nich liší unikátním příběhem, animacemi a hlasem. Zároveň vám každá z postav může nenávratně umřít, díky čemuž by mělo dojít k tomu, že se o všechny jednotlivce budete bát.

V tuto chvíli jste si jistě kladli otázku, jak takové úmrtí ovlivní příběh celé hry. Nyní už nemusíte, jelikož zrovna na toto téma se nedávno vyjádřil hlavní návrhář hry Clint Hocking. Ten prozradil, že pokud vám zdraví klesne na nulu, dostanete na výběr ze dvou možností. První z nich je, že se necháte zavřít do vězení. To má za následek skutečnost, že postava přežije a vy ji s ostatními přeživšími můžete buď ze spáru nápravního zařízení vysvobodit, případně můžete počkat, než bude sama propuštěna. Tímto způsobem lze tedy předejít úmrtí své oblíbené postavy, kdy za ni v pozdějších fázích budete moci znovu hrát. Pokud si ale vyberete druhou možnost, tedy odmítnutí zatčení, riskujete, že ovládaný charakter zemře, čímž dojde k jeho trvalému odstranění z celé hry. Avšak toto úmrtí, podle Hockinga, nebude mít nijak zásadní vliv na hlavní příběh celého titulu. Přirozeně se tímto způsobem dobere konci osobní příběh daného charakteru, ovšem hlavní linka bude pokračovat dál s tím, že vaši ostatní parťáci budou muset navázat tam, kde jejich zesnulý kolega skončil, společně s vědomím jeho úmrtí.

Toto rozhodnutí Hocking vysvětluje tím, že ačkoliv každá postava má svůj originální příběh, vysvětlující, jak byla do organizace DedSec naverbována a jaké jsou její motivace pro boj proti zavedenému režimu, tak hlavní příběh je příběhem celé organizace, pracující jako tým složený z mnoha agentů, bojujících pospolu. Ostatně to dává smysl i z hlediska designu, kdy by navrhnutí všelijakých různých misí pro takovýto počet postav bylo v podstatě nemožné. Jak to ale bude fungovat v praxi se dozvíme až 6. března, kdy Watch Dogs Legion vychází na PC, PS4 a Xbox One.

Ubisoft zároveň vyzval fanoušky ke tvorbě hudby, která bude posléze použita v samotné hře. To je umožněno skrze partnerství s kreativní platformou HitRecord, kterou v roce 2004 založil herec a režisér Joseph Gordon-Levitt společně se svým bratrem Danem, umožňující nahrávání uživatelské tvorby a následné remixování ostatními uživateli. Zájem je především o písně, spadající do žánrů rock, hip-hop, elektronika, metal, punk a samozřejmě pop. Ze všech nahraných skladeb bude posléze deset z nich vybráno do finálního produktu a jejich autorům bude vyplacena částka 2000 amerických dolarů. Pokud by vás tedy tato možnost zaujala a máte alespoň trochu hudebně kreativního ducha, zamiřte na tyto stránky, kde můžete přihlásit svůj příspěvek.

Tato spolupráce mezi Ubisoftem a HitRecord není zcela nová, jelikož už minulý rok byli fanoušci vyzváni k tomu, aby vytvořili zajímavý obsah v podobě artworků či muziky do hry Beyond Good & Evil 2.

Ačkoliv jsou obě společnosti ze spolupráce nadšené, tak se objevují i některé názory od herních vývojářů, jakými jsou například jeden z tvůrců Luftrausers, Rami Ismail, či Mike Bithell (Thomas Was Alone), kteří tvrdí, že se jedná o jistý druh vykořisťování, jelikož Ubisoft a HitRecord zaplatí pouze výhercům.

A co vy? Jaký máte názor na takovýto způsob uživatelské spolupráce na obsahu?

Watch Dogs Legion vyjdou 6. března 2020 na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Hru předobjednáte na Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama