World of Warcraft: Shadowlands nejrychleji prodávanou PC hrou
World of Warcraft: Shadowlands Novinka World of Warcraft: Shadowlands nejrychleji prodávanou PC hrou

World of Warcraft: Shadowlands nejrychleji prodávanou PC hrou

Ondřej Partl

Ondřej Partl

26
Platformy Windows PC

Nejnovějšímu datadisku do populárního MMORPG se daří.

Reklama

Pokud alespoň trochu patříte k MMO pozitivním hráčům, tak už nejspíše dávno levelujete svou několikátou postavu v populární hře World of Warcraft, do které se 23. listopadu podívala zcela nová velká expanze Shadowlands.

Ta se dle našich slov rozhodně povedla, jelikož v recenzi si odnesla 8 z 10 s verdiktem:

"Výborný start datadisku. Nová krev pro World of Warcraft. Krásné zóny, kvalitní dungeony a nespočet aktivit. To vše dělá z World of Warcraft: Shadowlands skvělou zábavu, ve které můžete utopit stovky, ba i tisíce hodin. Jen to nepřehánějte jako já, rychle se z toho může stát závislost. Nové rozšíření sráží chaotické herní systémy a viditelné množství inspirace v jiných hrách a filmech. Pokud budou tvůrci pravidelně dodávat kvalitní aktualizace, máme se na co těšit. Jestli přemýšlíte o návratu, případně jste novými hráči, teď je ta správná chvíle naskočit na vlak, který vás zaveze do dimenze, která se jen s těžkým srdcem opouští. "

Tyto kvality se pak zřejmě velice pozitivně projevily i na prodejích hry, jelikož se za první den prodalo 3,7 miliónů kusů, což je podle informací společnosti Blizzard a jejích klíčových distributorů číslo, které hře vyneslo titul nejrychleji prodávané PC hry všech dob v rámci tohoto času.

Předchozím rekordmanem následně měl být taktéž titul od Blizzardu, tentokrát v podobě Diabla III, které prodalo 3,5 miliónů kopií za první den.

V období před vydáním expanze a v době po jejím uvedení hra také dosáhla na největší počet hráčů s různými typy předplatného, než jak to bylo v minulosti před vydáním jakékoliv jiné expanze. Tito hráči navíc v Azerothu strávili více času, než ve stejném období kteréhokoliv roku posledních deseti let. Tento celkový čas téměř zdvojnásobil svou hodnotu oproti minulému roku ve stejném období.

Je tedy vidět, že se Blizzardu opět jednou povedlo dodat potřebnou kvalitu, což hráči jistě velice oceňují.

Každopádně vydáním rozšíření to jen začíná, jelikož díky povaze hry se bude i nadále dodávat další obsah, kdy třeba odstartovala první sezóna Shadowlands, která odemkla přístup k prvnímu raidu této expanze - Castle Nathria, kde hráči narazí na deset bossů. Mimo to se dostupnými taktéž staly Mythic Keystone dungeony, jenž hráče odmění lepšími odměnami, avšak také vyšší obtížností.

Pokud ještě nepatříte k majitelům Shadowlands, můžete je pořídit z oficiálního obchodu Battle.net.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama