Xbox Game Streaming pro hraní na cestách
Novinka Xbox Game Streaming pro hraní na cestách

Xbox Game Streaming pro hraní na cestách

Michal Jonáš

Michal Jonáš

Platformy Xbox Xbox One Android Android

Hlavní výhoda Nintenda Switch i na Xboxu a mobilech.

Reklama

Na akci Inside Xbox byly představeny dvě služby streamování her mezi herní konzolí Xbox a mobilním telefonem Xbox Game Streaming a Project xCloud. Veřejné testování těchto služeb začíná již příští měsíc, ale zatím jen pro tři vybrané země: Jižní Koreu, USA a Velkou Británii.

Technologie spočívá v tom, že umožňuje streamování her z Xboxu One (a xboxových verzí i z PC) do mobilního telefonu či tabletu v reálném čase. A to i mimo domácnost, takže by mělo být možné hrát xboxové hry na mobilních zařízeních kdekoli, kde je přístup k rychlejšímu internetu (klidně i na cestách). Na straně mobilních zařízení je služba podporována v rámci operačního systému Google Android, na druhé straně je nutný jakýkoli Xbox One, případně PC s Windows 10, obé připojené rychlou linkou do internetu.

 

Xbox Game Streaming pro hraní na cestách

 

Ale pozor, přímo ovládat hry na mobilu nelze, k telefonu či tabletu musíte mít připojený jakýkoli bezdrátový ovladač pro Xbox One – takže na cesty s sebou musíte tahat celkem velký joypad. Na start testování Microsoft připravil tyto hry: Halo 5: Guardians, Gears 5, Killer Instinct a Sea of Thieves, přičemž vybraným testérům, kteří budou vybráni z řad registrovaných zájemců, se tyto hry dočasně zpřístupní zdarma, takže je pro testování služby nemusí vlastnit.

Microsoft rovnou vyvinul dvě mírně odlišné varianty: Project xCloud značí přímé streamování her z cloudu Microsoftu, takže hry nemusíte mít nainstalované či spuštěné ve své konzoli (a Xbox nemusí být zapnutý), zatímco Xbox Game Streaming je verze, která streamuje hry rovnou ze zapnuté konzole, v níž musejí být nainstalovány. Testování této druhé služby zatím nebylo spuštěno a bude vyhrazeno výhradně pro členy programu Xbox Insider.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama