Xbox na E3 2014: Všechny novinky na jednom místě
Xbox 360 Novinka Xbox na E3 2014: Všechny novinky na jednom místě

Xbox na E3 2014: Všechny novinky na jednom místě

Redakce

Redakce

6

Xbox One v ČR v září, Halo: Master Chief Collection s přístupem do Halo 5 multiplayer bety, gameplay z Assassins Creed: Unity, odhalen Rise of the Tomb Raider, Dragon Age, Call of Duty a další.

Reklama

Přehled novinek týkající se konzolí Xbox, Microsoftu a her. Zpravodajství budeme postupně doplňovat, aktuality naleznete na homepage Zing.cz.

PlayStation na E3 2014: Přehled novinek, videí a odhalení

EA na E3 2014: Vše co víme na jednom místě

Ubisoft na E3 2014: asasíni, hackeři, závody, postavičky

Poslední aktualizace: 10. června, 03:06

Xbox One se bude v Česku prodávat od 5. září

Česká pobočka Microsoftu dnes večer oznámila, že konzole Xbox One se začne v České republice oficiálně prodávat od 5. září letošního roku. Dostupná bude ve dvou edicích, ta dražší obsáhne v balení pohybový a hlasový senzor Kinect za 13 999 korun, zatímco ta levnější bude bez Kinectu a vyjde vás na 10 999 korun.

Obě verze Xbox One budou mít harddisk o velikosti 500 GB a pochopitelně bezdrátový ovladač a bezplatný Xbox Live Gold na 14 dnů.

Pokračování...

Oznámena Halo: Master Chief Collection s přístupem do Halo 5 multiplayer bety

Při představení Halo 5: Guardians bylo fanouškům přislíbeno ještě další oznámení týkající se této série, bystré hlavy tak začaly doufat nad kolekcí vydaných Halo her a před pár okamžiky byl tento sen přetaven ve skutečnost.

Halo: Master Chief Collection bude obsahovat prozatím všechny vydané Halo hry, jmenovitě jde tedy o Halo: Combat Evolved Anniversary, Halo 2 Anniversary, Halo 3 a Halo 4 a to vše na jediném disku. To vše dostupné ještě letos, přesněji 11. listopadu. V den, kdy slaví desáté výročí Halo 2.

Pokračování...

Postřehy z prvního gameplay Assassins Creed: Unity

Microsoft na E3 ukázal první gameplay záběry z blížícího se pokračování Assassins Creed, s podtitulem Unity.

Hned z počátku zaujal naprosto nový prvek. Kooperace čtyř hráčů. Ano, k hraní si můžete přizvat až tři spoluhráče a rozjet Pařížskou revoluci společně. Budeme si moct založit svoje vlastní bratrstvo a účastnit se spolu misí.

Ve videu jsme mohli vidět pro sérii typické lezení po budovách. To vypadá vcelku podobně jako v předchozích dílech, ale nabralo na přirozenosti a dynamičnosti. Stejně tak zabíjení nepřátel. To opět probíhá ve velké rychlosti a akce se prakticky nezastavuje. Xbox One bez problémů zvládá obrovské množství různých postav na obrazovce.

Pokračování...

Odhalen Rise of the Tomb Raider

Konference Microsoftu přináší první velké odhalení. Rise of the Tomb Raider si budeme moci zahrát na konci roku 2015. Lara bude tentokrát podstupovat terapie následující po událostech posledního dílu. Nemějte ale strach. Opět se podíváme do prastarých kobek a budeme odhalovat nová tajemství.

Pravděpodobně pro PC, Xbox One a PlayStation 4.

Dragon Age: Inquisition se předvádí v novém traileru

E3 trailer z Dragon Age: Inquisition odprezentovaný na konferenci Microsoftu znovu ukazuje působivou grafickou stránku a oznamuje, že dosud nespecifikovaný obsah bude dostupný nejprve pro Xbox.

Pokračování...

E3 trailer na Call of Duty: Advanced Warfare s gameplay záběry

Advanced Warfare nám v prvním gameplay videu předvedl v plné kráse futuristický arzenál. Mimo jiné laserovou pušku, dynamický přenosný štít nebo plné schopnosti bojových obleků. Hra bude umožňovat například odlomit dveře od kolem stojících aut a využít je jako improvizované štíty.

DLC balíčky budou opět prvně k dispozici pro majitele Xbox verzí, zhruba po měsíci i ostatním hráčům vlastnící jiné platformy.

Video zde.

Oznámení Crackdown 3 + CG trailer

Loni v létě se Phil Spencer z Microsoftu nechal slyšet, že série Crackdown rozhodně není mrtvá a není lepšího potvrzení, než právě před chvíli oznámený třetí díl.

Na starosti ho bude mít stejně jako předchozí díly Dave Jones, který toho o hře moc neřekl a na informace bohatý nebyl ani CG trailer. Ten obsahuje ničení budov v podání agentů. Jedinými střípky o hře je podpora online kooperativního režimu a potvrzen byla také charakteristický cel-shaded vizuál, který se stal pro celou sérii charakteristickým.

Crackdown 3 vyjde exkluzivně na Xbox One někdy v průběhu příštího roku.

Oznámena bojovka Killer Instinct 2

Pokračování příběhu, který zrodil legendu, dorazí na podzim 2014 pro Xbox One. Novinka zde.

Propusťte uzdu své kreativitě. Project Spark přichází!

Project Spark si zakládá na obsahu přímo od hráčů a dává to okázale najevo. V traileru jsme mohli vidět obrovskou flexibilitu a možnosti tvorby vlastních levelů a dobrodružství. Pohádkový les, poušť smrti… To vše a mnohem více budete moci vytvořit a dopilovat do posledního detailu přesně podle vlastního vkusu.

Následně budete moci zakusit dobrodružství vašich přátel či úplně cizích lidí. Hra je silně komiksově stylizovaná a grafika zatím vypadá příjemně, byť technicky nijak dech nebere. Detailem je pak přítomnost oblíbené postavičky Conkera.

Pokračování...

Phantom Dust se vrací na Xbox One

Moon Studios představili Ori and the Blind Forest

Tvůrci Limba chystají Inside

Nové šílené DLC pro Dead Rising 3

Beta Fable Legends dorazí na podzim

Zběsilé Sunset Overdrive dorazí 28. října

Beta Evolve exkluzivně pro Xbox One + gameplay

Forza Horizon 2 se předvedla na E3

Sunset Overdrive bude na E3 propagovat autobus

Nezastavitelný autobus bude přítomen na E3, aby podporoval zběsilou akci Sunset Overdrive od Insomniac Games a Microsoftu.

Pořádná porce informací o Forza Horizon 2

Novinářská demoverze nabídla řádění ve V10kovém monstru Lamborghini Huracán s vražedným 5,2 litrovým objemem. Umožněno bylo trhat rozpálený asfalt na italské riviéře, kde se také bude odehrávat plná hra. Umístění do jižní Evropy (připomínáme, že první díl se konal v americkém Coloradu), je dle IGN ,,svěží” a typická jižní divokost a temperamentnost jen podtrhuje náboj hry.

Závodění v nadupaných strojích má spád, soupeři i samotní hráči zuřivě kličkují mezi dopravou, atmosféra a napětí je téměř hmatatelné. Graficky hra vypadá úžasně, nemluvně o ozvučení, které je, jak je již pro sérii Forza tradiční, na velice vysoké úrovni. Rajská hudba burácejících desetiválců nikdy nezněla tak nádherně. Dle slov vývojářů bylo třeba vybrat mezi dvěma lokacemi. Buďto francouzské Azurové pobřeží, nebo Itálie. Nakonec padla volba na jižnějšího adepta. Okolí je propracované, hýří barvami a je jasně znát, kde se pohybujete. Trikolorou se nešetří.

Pokračování... a další střípky

Oznámena edice Xbox One bez pohybového senzoru Kinectu

Svět obletěla žhavá novinka. Microsoft oznámil, že se počínaje 9. červnem dostane na trh očekávaná edice next-gen konzole Xbox One bez pohybového senzoru Kinect. Reagoval tím tedy na ohlasy kritizující nucenou přítomnost senzoru. Zatímco originální verze, prodávaná od listopadu, stála 500 dolarů (tedy o rovných 100 více než hlavní konkurent od Sony), cena nové verze byla stanovena na 399 dolarů (bude tedy stát stejně jako aktuální základní bundle PS4). Všichni příznivci Xboxu, kteří však s koupí dražší konzole vyčkávali, nyní můžou začít přemýšlet o pořízení značně zlevněné edice.

Pokračování...

Quantum Break se ozývá v novém traileru, vyjde až v roce 2015

Remedy nám po delší době prezentuje další ukázku z jejich nadějné exkluzivity pro Xbox One, Quantum Break. Sam Lake ve videu znovu uvádí, že Quantum Break má být jakýmsi propojením akční, filmově laděné hry s hraným, nebo chcete-li live-action seriálem.

Hra se přitom zaměřuje na hrdiny, konkrétně na hratelnou postavu jménem Jack Joyce, který se snaží zastavit hrozbu v podobě úplného konce času. V seriálu budeme naopak sledovat intriky uvnitř korporace Monarch, která představuje Jackova úhlavního nepřítele.

Sam ve svém proslovu také zmiňuje věc, o které se už delší dobu spekuluje. Quantum Break skutečně nevyjde v letošním roce, jak se původně plánovalo, ale až v roce 2015. No, snad to čekání bude stát za to.

A pokud jste doufali, že Quantum Break uvidíte v akci na letošní E3, asi vás musíme zklamat (na E3 nebude). S první plnohodnotnou gameplay prezentací hry se počítá až na Gamescom, který probíhá od 14. do 17. srpna.

Pokračování...

Sunset Overdrive nabídne co-op pro osm hráčů

V šílené open-world akci si zařádíme až se sedmi spoluhráči

Na oficiálních stránkách hry bylo potvrzeno, že se v blížící se Xbox One exkluzivitě od Insomniac Games budeme moci vrhnout do takzvaného “Chaos Squad” módu, který nabídne kooperativní hru až pro osm lidí.

,,Přidejte se do kooperativního zážitku pro osm lidí v Chaos Squad. Pokořte hromadu výzev rozesetých po městě, přežijte šílené bitvy proti mrakům nepřátel a získejte úžasné in-game odměny,” popisuje oficiální webová stránka.

Prohlídka města...

Oznámeno Halo 5: Guardians pro Xbox One

Halo 5: Guardians, další díl ságy sci-fi střílečky Halo, který vyjde na podzim příštího roku výhradně pro Xbox One.

Vývoj má na starost studio 343 Industries a Halo 5: Guardians je postaveno na novém a výkonnějším enginu, který umožní, aby hra běžela při 60 snímků za sekundu s dedikovanými servery a zároveň byla rozsáhlá se spoustou funkcí.

,,Určitě se objeví některé základní prvky z předešlých her Halo. My jsme ale investovali obrovské úsilí do toho, abychom přebudovali technologii, která dokáže naplno využít hardware a ekosystém Xbox One," říká Bonnie Ross z 343 Industries.

Co se týče jiného Halo projektu, který je slibován na letošní rok, mluví se o HD remaku původní Halo 2, tak Ross se nechal slyšet, že více informací se dozvíme druhý týden v červnu na E3.

Zároveň s Halo 5: Guardians poběží televizní seriál Halo ve spolupráci se Stevenem Spielbergem.

Pokračování...

Game of the Year edice Forzy 5

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama