Xbox představuje novou variantu ovladače
Novinka Xbox představuje novou variantu ovladače

Xbox představuje novou variantu ovladače

Ondřej Partl

Ondřej Partl

16
Platformy Windows PC Xbox Xbox Series X|S Xbox Xbox One Android Android

Jeho barevná kombinace nechá zavzpomínat na Maria od konkurence.

Reklama

Nové konzole od Microsoftu z rodiny Xbox jsou tady s námi již od listopadu minulého roku, přičemž přináší nemalý výkon za poměrně přívětivé peníze.

Každou neodmyslitelnou součástí takového stroje je nicméně i jeho ovladač, kdy v aktuální generaci se přístupy konkurenčních společností Sony a Microsoft poněkud liší, kdy japonská konzole s PlayStationem 5 předvedla obrovskou změnu se svým ovladačem DualSense, zatímco u Xboxu se jedná "pouze" o evoluci, tedy vylepšení konceptu, jenž představil už Xbox 360.

Jak ale praví jedno moudro - "neopravuj něco, co není rozbité". A to v případě xboxového ovladače rozhodně platí, jelikož se skvěle drží a velice dobře se s ním hraje.

Aktuálně si můžete pořídit nový ovladač ve třech barvách, kterou je bílá, černá a modrá.

Xbox nicméně dnes oznámil další variantu, která se pyšní červeným předkem a bílými zády, díky čemuž si při pohledu na ovladač můžete vzpomenout třeba na Maria.

Xbox představuje novou variantu ovladače

Tato nová varianta ovladače se kromě barvy ničím jiným lišit nebude, takže se můžete těšit na hybridní D-pad či třeba technologii Dynamic Latency Input, která zajišťuje pekelně rychlou odezvu.

Nezapomnělo se pak ani na tlačítko Share, díky kterému můžete své fotky či videa jednoduše nahrávat na sociální sítě.

Připojit gamepad lze k Xboxu Series X/S a Xboxu One. Hraní je nicméně možné i na PC se systémy Windows 10, ale také třeba na mobilech s Androidem, kde se ovladač bude hodit na hraní her z cloudu díky službě Xbox Game Pass Ultimate.

Kompletní pohled na ovladač dostanete ve krátkém videu níže.

Doporučená česká oficiální maloobchodní cena tohoto ovladače je nastavena na 1 699 Kč a vydání je připraveno na 9. února.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama