Yakuza 7 oficiálně oznámena pro PS4
Yakuza: Like a Dragon Novinka Yakuza 7 oficiálně oznámena pro PS4

Yakuza 7 oficiálně oznámena pro PS4

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

3
Platformy PlayStation PlayStation 4

Na západě ponese podtitul Like a Dragon a vyjde již v příštím roce.

Reklama

Sega během své tiskové konference v UDX Theatre v Akihabaře v Tokiu konečně oficiálně ohlásila nový díl série Yakuza. Yakuza 7 ponese v Japonsku podtitul, který by se dal přeložit jako "Místo světla a tmy" a vyjít by měl ve své domovině 16. ledna 2020. V Severní Americe a v Evropě se hry dočkáme také v příštím roce a ponese název Yakuza: Like Dragon. Bohužel zatím neznáme ani orientační termín, kdy k onu vydání dojde.

Poslední číslovaný díl série Yakuzy pro PlayStation 4, je také příběhem úplně nového protagonisty jménem Ichiban Kasuga. Tato informace ale není nijak nová, pro někoho je ale překvapením zasazením děje do Isezaki Ijincho v Jokohamě.

Výměna hrdiny

Stěžejní myšlenkou sedmého dílu byla výměna hlavního hrdiny. Kazumu Kyriu vymění po mnoha letech Ichiban Kasuga a podle tvůrců se změnou hlavního hrdiny změní i hratelnost. Takže nový protagonista nemá za úkol změnit příběh hry, ale také způsob, jak se bude hra hrát.

Budeme sledovat cestu Ichibana Kasugy, který se proplétá z hlubin zoufalství, a pomalu se dostává přes své nadřízené až na nejvyšší pozice. Než se ale stane novým drakem, bude to chvíli trvat a tak je jeho budoucnost plně ve vašich rukou!

Příběh

1. ledna 2001 je Ichiban Kasuga, patřící do třetí generace rodiny Tojo klanu (Arakawa Family), požádán svým šéfem Masumi Arakawou, aby na sebe vzal zločiny wakagashiry Jo Sawashira. S čímž samozřejmě souhlasí. Pro rodinu, kterou miluje a z úcty ke svému nadřízenému, si Kasuga odsedí 18 let ve vězení s přísnou ostrahou a v roce 2019 je konečně propuštěn. Bohužel se nenajde nikdo, kdo by jej na svobodě uvítal.

Protože jej nikdo nečekal, vrátil se do svého rodného města Kamurocho. Ale Kamurocho už není tím Kamurochem, které kdysi Kasuga znal. Díky policejní akci známé jako „Operace Kamurocho 3K“ padl Tojo klan. Dohled nad místem kompletně převzala policie a Omi Alliance z kansaiské yakuzy a člověk, který stojí za vznikem nového Kamurocha není nikdo jiný, než Masumi Arakawa.

Odpovědi na své otázky jde Kasuga najít u svého bývalého šéfa Masumi Arakawy, kterého miloval jako otce, člena yakuzy, kterého obdivoval. Bohužel místo odpovědí a vlídné tváře, zůstane hledět do studené hlavně zbraně.

​Toto je ve zkratce příběh nového dílu, který se ale odehrává v obrovské nové oblasti Isezaki Ijincho v Jokohamě. Připravená lokalita má mít více než trojnásobek velikosti původního Kamurocha v Tokiu z předchozích dílů.

Systém

Yakuza 7 hráčům nabídne nový systém bitev. Systém nazvaný "live command RPG battle" kombinuje starou známou akci, charakteristickou pro sérii Yakuza, s příkazovým RPG systémem. Souboje mají být akční a dynamické a bojovat můžete pomocí výběru různých technik (útok, zotavení, podpora, atp.) s různými efekty na průběh.

V prozatím potvrzeném hereckém obsazení můžeme vidět jména jako Kazuhiro Nakaya, Akio Ootsuka, Sumire Uesaka, Nobuhiko Okamoto, Yuichi Nakamura, Kousuke Toriumi, Shinichi Tsutsumi, Ken Yasuda a Kiichi Nakai. Generálním režisérem je Toshihiro Nagoshi.

Níže se již podívejte na nové screenshoty nebo navštivte anglické oficiální internetové stránky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama