Yakuza: Like a Dragon může mít vliv na změnu žánru celé série
Yakuza: Like a Dragon Novinka Yakuza: Like a Dragon může mít vliv na změnu žánru celé série

Yakuza: Like a Dragon může mít vliv na změnu žánru celé série

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

3
Platformy PlayStation PlayStation 4

Producenti Hiroyuki Sakamoto a Daisuke Sato by chtěli vyzkoušet několik žánrů dohromady.

Reklama

V nedávném rozhovoru na Tchaj-wanu prozradili producenti Yakuzy: Like a Dragon Hiroyuki Sakamoto a Daisuke Sato něco o tom, že by tým studia Ryu ga Gotoku chtěl vyzkoušet několik nových herních žánrů a vypadá to, že už mají nápady na Yakuzu 8.

Pokud jde o to, jakým směrem se bude série Yakuza ubírat dál, Sato vyloženě uvedl, že teď není schopen poskytnout nějakou konkrétní odpověď. Vývojářský tým totiž chce vyzkoušet mnoho jiných žánrů než jsou jen akční hry a RPG. Navíc v té době ještě nebyla Yakuza: Like a Dragon vydána a tak nebyli ani schopni posoudit reakci trhu. Stále proto existuje mnoho neznámých faktorů, které je potřeba zvážit. Pokud tento odklon k RPG protentokrát hráči přijmou dobře, jsou ve studiu ochotni pokračovat tímto zvoleným směrem.

Yakuza Goes RPG

Sakamoto přidal vysvětlení, že série Yakuza byla vždy o vytváření nových zážitků a zábavy při hraní prostřednictvím dramatických zvratů v příběhu a nebyla nikdy omezena žánrem nebo stylem hry. Jeden z členů vývojového týmu prý dokonce jednou zavtipkoval tím stylem, že by mohli udělat tenisovou hru na téma Yakuzy a Sakamoto věří, že byste i z takové hry cítili, že hrajete Yakuzu.

Sato tuto poznámku podpořil z jiného pohledu. Tím je výstup Haruky v Yakuze 5, který byl v podobě rytmická hudební hry. Ve finále tak záleží na výběru správného herního žánru a stylu hraní, které se hodí do zápletky ke konkrétní postavě.

Last Entry

Další dotazy směřovaly na nápady pro osmou Yakuzu. Sakamoto prozradil, že žádné konkrétní plány ještě neexistují. Sato doplnil, že vlastní koncepty již jsou, ale zatím z nich nechtějí prozradit nic konkrétního. V době vydání Yakuzy 6 v podobném rozhovoru uvedl, že už má plány na sedmý díl, ale tehdy šlo o pouhé rámcové koncepty, jako byla "změna hlavní postavy v další hře".

Podle Sakamota byly prozatím všechny díly série Yakuza nějak propojeny. Takže zatím neuvažují o spojení Yakuzy: Like a Dragon s 8 dílem, protože by je to omezovalo v potencionálních možnostech, co by s hrou mohli všechno udělat.

Yakuza: Like a Dragon vyšla v Japonsku pro PlayStation 4 16. ledna. V Severní Americe a v Evropě vyjde ještě v tomto roce.

V novince jsou použity televizní reklamy z období vydání Yakuzy: Like a Dragon v Japonsku.

Job Chance

Accounting Department Idol

Number One Detective

Fate-Ascertaining Dancer

Zdroj: GNN Gamer

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama