Yooka-Laylee and the Impossible Lair
Yooka-Laylee Novinka Yooka-Laylee and the Impossible Lair

Yooka-Laylee and the Impossible Lair

Michal Jonáš

Michal Jonáš

Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Windows PC Xbox Xbox One

Druhý díl veselé a barevné plošinovky se vrací do 2D pohledu.

Reklama

Yooka-Laylee je zhruba dva roky stará plošinovka odehrávající se v otevřeném 3D světě, která postupně vyšla na počítače, PS4, X1 a Switch. Je to prvotina nezávislého anglického studia Playtonic Games z Midlands, jež byla zamýšlena jako duchovní nástupce plošinkové série Banjo-Kazooie. Yooka-Laylee prošla veleúspěšnou kampaní na Kickstarteru, kde získala více než 2 miliony GBP. Tento první díl zobrazuje veselé a barevné putování chameleona Yooky a netopýrka Layleeho, v němž musí uzmout magickou knihu zlé společnosti.

Yooka-Laylee dostávala celkem rozporuplná hodnocení od čtyřek po osmičky, kdy je pravdou, že se o žádný přelomový titul v žánru plošinovek vskutku nejednalo (naše recenze 5/10). Nicméně tato hra asi byla dostatečně úspěšná, takže nyní dorazil její druhý díl nazvaný Yooka-Laylee and the Impossible Lair. Tato hra vyšla v digitální verzi na počítače, přičemž konzolovky i v krabičkách dorazí pozítří. Nerozlučná dvojice zvířátek v ní má za úkol znovu porazit známého zlouna Capitala B, který v království zotročil všechny vosičky.

 

Yooka-Laylee and the Impossible Lair

 

Oproti prvnímu dílu je nová Yooka-Laylee and the Impossible Lair již klasickou plošinovkou z bočního a občas i horního pohledu ve 2.5D perspektivě, tedy v úplně stejném stylu jako konkurence Trine 4: The Nightmare Prince. Podle tvůrců je to hybridní dobrodružná plošinovka se snadným ovládáním a veselou pastelovou grafikou. Potěší i nižší cenovka, pohybující se podle platformy zhruba mezi šesti a osmi stovkami.

Hru pro všechny platformy zakoupíte na Xzone v cenách od 639,-.

 

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=2OuHmGfihfw[/embed]

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama