Yoshinori Kitase a Tetsuya Nomura o 25. výročí Final Fantasy VII
Final Fantasy VII Novinka Yoshinori Kitase a Tetsuya Nomura o 25. výročí Final Fantasy VII

Yoshinori Kitase a Tetsuya Nomura o 25. výročí Final Fantasy VII

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

3
Platformy PlayStation PlayStation 4 PlayStation PlayStation 5 Windows PC Apple iOS Android Android

Čekat můžeme ještě více nových projektů.

Reklama

Režisér hry Final Fantasy VII a producent projektu Final Fantasy VII Remake Yoshinori Kitase a designér postav z Final Fantasy VII a kreativní režisér projektu Final Fantasy VII Remake Tetsuya Nomura, uveřejnili k 25. výročí hry Final Fantasy VII své osobní zprávy. V obou zprávách vývojáři hovoří o aktuálních hrách a naznačují další Final Fantasy VII projekty, ale ani v jedné nejsou uvedeny nějaké podrobnosti o tom co by to mohlo být. Pouze oba naznačují, že existují "nové události".

Pro připomenutí, Final Fantasy VII vyšla v Japonsku pro PlayStation právě 31. ledna 1997. Dnes je tomu přesně 25 let.

Yoshinori Kitase ve své zprávě říká, že letos slaví Final Fantasy VII 25. výročí a připomíná se také 35. výročí samotné série Final Fantasy. Jednoduchými počty zjistíme, že Final Fantasy VII vyšlo v 10. roce této série.

"Osobně jsem vždy na Final Fantasy VII myslel jako na hru z nedávné doby, ale ve skutečnosti se teď stala jednou z her z 'dřívější doby série'. I tak jsme byli loni poctěni, když byla v (japonské) televizní anketě zvolena třetí nejoblíbenější hrou všech hráčů. To, že jsme něčeho takového vůbec mohli dosáhnout, je hlavně zásluhou podpory, kterou dostáváme za ta dlouhá léta od našich fanoušků. Mnohokrát děkuji.

„Final Fantasy VII se ale objevila znovu mezi nejnovějšími hrami série díky titulům jako je Final Fantasy VII Remake a Final Fantasy VII: The First Soldier a v budoucnu se můžete těšit na další vzrušující novinky!“

Tetsuya Nomura: "Díky letošnímu 25. výročím Final Fantasy VII, existuje hra již čtvrt století. Jsem opravdu všem fanouškům, kteří si za těch 25 let Final Fantasy VII oblíbili, vděčný a díky této vaší podpoře se Cloud za celou dobu nikdy necítil odcizeně."

„V návaznosti na vydání hry Final Fantasy VII Remake je do provozu spuštěna také Final Fantasy VII: The First Soldier a jako další nás čeká Final Fantasy VII: Ever Crisis. Díky těmto všem novým vzrušujícím projektům mám pocit, že stále více lidí Final Fantasy VII podporuje. Nejen fanoušky původní hry, ale i ty kteří ji prozatím neprožili, přitahuje jedinečný svět hry Final Fantasy VII."

Na závěr Tetsuya Nomura slibuje, že po odstartování remaku přibude ještě více nových Final Fantasy VII projektů. Těšit se na ně máme v budoucnu a vývojářský tým bere toto 25. výročí jako startovní bod na jejich cestě a budou pokračovat v úsilí o vytvoření ještě větší věcí.

Před 25. výročím se objevilo poměrně dost nových Final Fantasy VII her. Jednou z nich je Final Fantasy VII Remake (PS4) z roku 2020, který se zaměřuje na události v Midgaru. Poté vyšlo v roce 2021 vylepšení Intergrade (pro PS5 a PC) s dalším příběhem s Yuffie. A ve stejném roce debutoval battle royale projekt Final Fantasy VII The First Soldier.

Dalším již známým projektem Final Fantasy VII je Ever Crisis, což je také remake, nabízející hratelné příběhové kapitoly z minulých her.

Final Fantasy VII Remake je aktuálně k dispozici pro PlayStation 5, PlayStation 4 a pro PC. Final Fantasy VII The First Soldier můžete hrát na zařízeních s Androidem a Apple iOS a Final Fantasy VII Ever Crisis bude pokračováním a kompilací událostí, také pro zařízení s Androidem a Apple iOS.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama