Za poslední rok se prodalo 14,6 milionů konzolí PlayStation
PlayStation 3 Novinka Za poslední rok se prodalo 14,6 milionů konzolí PlayStation

Za poslední rok se prodalo 14,6 milionů konzolí PlayStation

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

44

Sony zveřejnila finanční zprávu pro poslední fiskální rok a odhalila tak zajímavá čísla.

Reklama

14,6 milionů. Tolik se za fiskální rok 2013 prodalo druhých, třetích a čtvrtých PlayStationů. Ačkoliv se toto číslo může zdát jako vysoké, Sony očekává další růst prodejů. Hovoří se až o 17 milionech očekávaných v příštím roce. Pro představu, ve fiskálním roce 2012 se podařilo prodat celkem 16,5 milion; konzolí.

Méně slavné to je však u prodejů kapesních konzolí. PSP a PS Vita se za loňský rok prodalo celkem 2,3 milionů, což vzhledem k velice solidním číslům u Nintenda 3DS rozhodně není moc.

Co se týče software, zde je situace o něco růžovější. Z předchozích 266 milionů stoupla prodejnost na 374 milionů.

Sony tedy hlásí oproti předchozímu roku propad v prodejnosti. Díky výdajům na launch PS4 navíc statistiky klesly ještě hlouběji do červených čísel. Zatímco v předchozím roce se podařilo Sony dosáhnout šestnáctimilionového zisku, nyní se může Sony “pochlubit” ztrátou téměř 80 milionů dolarů. Sony tak doufá v nárůst prodejnosti všech prvků jejich herní divize. Pro zajímavost, v divizi smartphonů vykazuje Sony více než dvojnásobné prodeje oproti videoherním přístrojům. Právě herní divize je ve ztrátě 78 milionů dolarů, loni byla v zisku 16,6 milionů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama