Za únikem The Last of Us Part II stáli hackeři
The Last of Us Novinka Za únikem The Last of Us Part II stáli hackeři

Za únikem The Last of Us Part II stáli hackeři

Johny

Johny

32
Platformy PlayStation PlayStation 4

Nové podrobnosti "kdo a jak" se k materiálům dostal.

Reklama

Včera jste si mohli přečíst o Sony, které tvrdilo, že za uniklým obsahem ze hry The Last of Us Part II nestojí zaměstnavatel Naughty Dog nebo někdo jiný spjatý se společností Sony. Situaci prošetřoval i Jason Schreier, který dnes sdílel výsledky jeho dalšího vyšetřování.

Za úniky ve skutečnosti stáli hackeři, kteří se dostali do serverů Naughty Dog díky slabině v ochraně jednoho z patchů pro nějakou starší hru studia Jeho zdroji jsou osoby, které již jasně ví, jak obsah hry The Last of Us Part II unikl.

Uživatel Twitteru PixelButts, zahraniční QA tester, tento způsob úniku informací potvrdil a dodal, že tou starší hrou byl The Last of Us. Jeho podrobné vysvětlení, jak k úniku došlo, jsme se vám pokusili přeložit:

"Každá hra od Naughty Dog čeká na 'finální' patch obsahující AWS (Amazon Web Services) klíč, který při zkombinování s tajným ID kódem zpřístupní obsah serveru. Je důležité poznamenat, že každá hra má jiný klíč a ID kód.

Tato slabina byla nedávno odhalena a hackeři ji naplno využili k získání přístupu k The Last of Us 1, Uncharted 3 a dalších materiálů vývojářů.

O tomto jsem se dozvěděl na začátku února, ale únik byl zjištěn již v lednu.

V březnu se hackři dostali ke klíčům a datům o velikosti 1-3TB, ale určitě mohu potvrdit, že se dostali k jednomu terabajtu dat.

Snažili se dostat do TLOU1 a získat tak klíč hry, protože UC3 obsahoval materiál pro TLOU1, tak proč by TLOU1 neobsahovalo data hry TLOU2? V dubnu se situace přiostřila.

V dubnu byly všechny příběhové úniky potvrzeny díky sdíleným záběrům na internetu. Nemohu potvrdit textové příspěvky s popisem příběhu, ale co potvrdit mohu je, že data nalezení a zveřejnění se shodují s časy na videích. Sami se můžete podívat, jsou vlevo dole na každé nahrávce.

Pozdě v noci 30. května zdroj, který mi toto vše sdělil, uvedl, že klíč byl změněn, takže Naughty Dog jistě věděli jak tento problém vyřešit a tím pádem žádné klíče teď s ID kódem nefungovaly."

The Last of us Part II vyjde 19. června na PlayStation 4. Hru si můžete předobjednat na Xzone.cz.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama