Začíná Sony Experience PlayStation 2020
Novinka Začíná Sony Experience PlayStation 2020

Začíná Sony Experience PlayStation 2020

Michal Jonáš

Michal Jonáš

3
Platformy PlayStation PlayStation 4 PlayStation PlayStation 5

První letošní akce Sony oslavuje 25 let PlayStation. Ukáže i PS5?

Reklama

Dneškem Sony načíná dlouhou světovou šňůru všemožných akcí, prezentací, streamů a festivalů plánovaných na letošní rok. Zamýšlí je jednak jako oslavu 25 let konzolí PlayStation, připomínku stálé herní podpory PS4 exkluzivními hrami, propagaci virtuální reality PlayStation VR a samozřejmě uvedení nové generace v podobě PS5.

Letošní startovní akce má název Sony Experience PlayStation 2020 a probíhá od dnešního dne až do 16. února 2020 v předváděcím centru Sony Square NYC na Manhattanu v New Yorku. Oficiálně Sony tuto předváděčku prezentuje jako festival pro oslavu 25 let PlayStation s možností zahrát si nejnovější hry pro systémy PS4 a PSVR.

O předvedení PS5 sice ze strany Sony nepadlo ani slovo, ale to vůbec neberou v potaz zámořští novináři, kteří nyní již naprosto posedlí jakoukoli indicií o nějaké akci Sony opět zvesela spekulují, že se tam v průběhu toho měsíce třeba nová konzole PS5, alespoň anonymně za sklem jako taková vábnička na věci příští, ukáže.

 

Začíná Sony Experience PlayStation 2020

 

Protože přece za a) Sony v posledních letech nové konzole premiéruje vždy v New Yorku. Za b) Původní newyorská hala PlayStation Theatre na náměstí Times Square, jíž si Sony na své velké akce od roku 2015 pronajímal, je již zavřená, takže se velký showroom Sony Square NYC přímo nabízí. Za c) Úniky z komunikace Sony směřují na premiéru PS5 v únoru a tato první akce trvá až do poloviny února.

Osobně bych si tipnul, že opravdovou velkou premiéru a prezentaci PS5 si Sony nechá na nějakou samostatnou akci, než že ji provede na obyčejné herní výstavce ve svém showroomu, kterou si můžete snadno představit jako větší akci podobnou Sony PlayStation Nation 2014, jež se konala v pražském výstavním prostoru Mánes před pěti lety. Nicméně nějaký malý teaser na PS5 by při této události asi i dával smysl.

Na všech dřívějších akcích Experience PlayStation ale bývalo pravidlem, že se na nich v premiéře objevila hratelná dema mnohých připravovaných her pro aktuální generace konzolí. Tudíž by se v New Yorku mohly prezentovat např. Final Fantasy VII Remake, Marvel's Iron Man VR či The Last of Us: Part II. Doposud poslední akce Experience PlayStation se konala v srpnu 2018 v thajském Bangkoku a poprvé se na ní daly hrát např. Frantics, Soulcalibur VI a Spyro Reignited Trilogy.

 

Začíná Sony Experience PlayStation 2020

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama