Zahraniční dojmy z hraní Cyberpunku 2077
Cyberpunk 2077 Novinka Zahraniční dojmy z hraní Cyberpunku 2077

Zahraniční dojmy z hraní Cyberpunku 2077

Johny

Johny

31
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Navíc máme možnost vidět delší gameplay záběry.

Reklama

Po konci první epizody Night City Wire skončilo embargo na preview, které si mohli vybraní zahraniční novináři a známé herní osobnosti zahrát. Pár detailních dojmů jsme vybrali a pokusíme se vám je shrnout, popřípadě se i zaměříme na části hry, které si myslíme, že vás čtenáře budou zajímat.

Následující informace jsme našli na australském Kotaku, The Verge a Polygonu.

Tvorba postavy:

Preview hry začalo vybráním životní cesty: Street Kid, Corpo nebo Nomad. Po vybrání své životní cesty, které jsou na začátku velmi odlišné, se přesunete k úpravě svého těla (jeho tvar) a obličeje. K vybrání máte z 6 typů pleti, 35 účesů, 17 typů očí, 8 obočí, 17 úst, 17 čelistí, 17 uší, 8 modifikací „cyberware“ (nejsou povinné), 9 typů jizev, 6 typů tetování, 11 piercingů, 5 typů zubů, 8 voleb očního make-upu, 5 voleb make-upu rtů, 3 vady (skvrny, pupínky na obličeji), 3 typy bradavek, zvolit si můžete délku a barvu nehtů, druh hlasu a jeho tón, 5 typů tělních tetování, 2 typy tělních jizev, 2 typy penisů, 1 varianta vagíny, (Nemusíte mít ani jedno. A co obojí? To jsem nezjistil.), nastavení velikosti penisu a poprsí, a 5 typů ochlupení. Vše můžete různě kombinovat, a pokud vám pohled na nahé těla dělá nevolno, dá se při tvorbě postavy aktivovat cenzura.

Po vytvoření postavy, zvolené životní cesty následuje rozdělení sedmi bodů do pěti atributů: Tělo, inteligence, cool (sebekontrola), umění s technikou a reflexy, které již začínají se třemi body.

Jakmile byly postavy dokončené, hráči se ocitli s V na třech různých lokacích, které záleží na vybrané životní cestě. Corpo V začal na toaletách v budově společnosti Arasaka, kde pracuje jako referent. Nomad V zase začal v dílně u mechanika v pustině Badlands. Street Kid V se na začátku nacházel v baru v Heywoodu s rozbitým nosem, kde řešil dluh fixera Kirka.

Zahraniční dojmy z hraní Cyberpunku 2077

Schopnosti, perky, atributy:

Jak již bylo řečeno, hra obsahuje pět atributů, na které se vážou pasivní statistiky jako například šance na kritický zásah a rychlost pohybu, a schopnosti jako jsou hackování, schopnost používání pistolí, pušek, souboje na blízko atd. Strom schopností, jaký jsme mohli vidět v Deep Dive videu (obrázek níže), vypadá, že povyrostl a nabízí daleko více perků.

Zahraniční dojmy z hraní Cyberpunku 2077

Hráči se navyšuje level plněním misí a questů, za které dostává zkušenostní body. Po dosažení určitého počtu hráč postupuje na další level a obdrží bod atributu. Vyšší level vám také umožňuje snadněji plnit mise, které mají doporučenou úroveň jako například v Zaklínači 3 a samozřejmě jsou snazší i souboje s nepřáteli.

Schopnosti se levelují používáním nebo vykonáváním dané činnosti, ale jejich maximální level záleží na úrovni atributu, se kterým jsou spojeny.

Řízení vozidla:

Toto téma schytává velmi rozdílné názory. Někteří tvrdí, že fyzika vozidel je dobrá, při řízení jde cítit těžká váha vozidla. Někdo zase naopak konstatuje, že vozidla jsou moc lehká a jejich fyzika připomíná tu v sérii Watch Dogs a z toho co jsem já osobně viděl musím přiznat, že i mě napadl Watch Dogs. Tohle bude jedna z věcí, na které by měl CD Projekt RED ještě více zapracovat.

Gunplay:

Youtuber Skill Up ve svém videu oceňuje odezvu při používání zbraní. Zbraně při střelbě se chovají a zní výborně. Ačkoliv hru hrál na gamepadu, kde byl velmi silný aim-assist, nemá s gunplayem hry vůbec žádný problém.

Co naopak hře vytkl, jsou souboje s meči, kterým chyběl pocit váhy, souboje s nimi nebyly tak uspokojující. Katanu v souboji můžete vidět v dojmech německého webu GameStar.

Svoboda volby:

Co si spousta pozvaných novinářů pochvaluje je svoboda ve hře. Hráč si může vybrat, jak bude vypadat, co bude nosit, co bude mít za schopnosti, jakým způsobem splní danou misi (možností je opravdu spousta), jak zareaguje na danou situaci, jak odpoví dané osobě. Night City je takové hřiště, ve kterém si můžete V přizpůsobit a vyřádit se.

"Tato kombinace hloubky a rozsahu však bude nepopiratelnou silou toho, co zde vytvořil CD Projekt RED. Tato hra má všechny základní prvky výborného akčního RPG, jako je Deus Ex od Square Enix nebo klasický RPG titul Bethesdy, a fanoušci série Grand Theft Auto se zde budou cítit jako doma zatímco budou prozkoumávat ulice Night City. To vše je navíc doprovázeno prvotřídním scénářem, který rozpozná kterýkoli hráč The Witcher 3. Cyberpunk 2077 se tváří jako unikátní hybrid RPG žánrů, který se nachází daleko od typických fantasy nebo post-apokalyptických zasazení, na které jsme zvyklí."

- Nick Statt, The Verge

Na závěr ještě přihodíme několik nových obrázků včetně koncept artů města:

Cyberpunk 2077 vychází 19. listopadu na platformách PC, PS4 a Xbox One. Majitelé Xbox One a PlayStation 4 verze obdrží verze pro next-gen konzole zdarma. Hru můžete předobjednat na Xzone.cz.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama