Zajímavá TMORPG Book of Travels představuje záběry ze hry
Článek Zajímavá TMORPG Book of Travels představuje záběry ze hry

Zajímavá TMORPG Book of Travels představuje záběry ze hry

Dominik Tománek

Dominik Tománek

1
Platformy Windows PC

Přichází ze Švédska čerstvý vánek do světa MMO?

Reklama

Book of Travels je zajímavou indie alternativou k žánru MMORPG her. Tvůrci ze švédského studia Might a Delight, které můžete znát díky sérii Shelter, ji popisují jako TMORPG čili "tiny multiplayer online RPG". Pojmenování žánru se tedy účelně vyhýbá slovu "massive", vývojáři totiž tvrdí, že počet hráčů na serveru bude dost omezený a vzájemné setkávání bude spíše výjimkou. Hra minulý rok úspěšně dokončila crowdfundingovou kampaň na Kickstarteru. Studio nedávno po delší odmlce zveřejnilo půlhodinové gameplay video.

Snaha jít jinou cestou je zřetelná ze všech stran. Ať už je to vizuál, jenž si bere inspiraci ve zmiňovaných hrách Shelter nebo způsob, jakým mezi sebou budou hráči komunikovat. Nepůjde o klasický chat/voicechat, ale budou se dorozumívat pomocí různých symbolů a emotů. Zajímavý je pak například i systém tvoření postavy, ten tolik neber v potaz vaši classu nebo statistiky, ale soustředí se na pozadí a vlastnosti vašeho charakteru. Ten se bude utvářet na základě vašeho výběru pozitivních i negativních rysů, ty vám poté poskytnou různé výhody nebo překážky.

Book of Travels by měla vyjít na PC v průběh příštího roku. Hra je zatím v raném stádiu vývoje, ale už teď je ze záběrů znát, že vám nejspíše místo neustálého grindování poskytne pozoruhodný role play zážitek.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama