Zajímavosti z Warhammer Skulls 2022
Novinka Zajímavosti z Warhammer Skulls 2022

Zajímavosti z Warhammer Skulls 2022

Pavel Leňko

Pavel Leňko

Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One Apple iOS Android Android

Games Workshop prezentuje Warhammer novinky na poli videoher.

Reklama

Letošní online festival Warhammer Skulls přináší hromadu novinek pro všechny fanoušky Warhammeru a videoher. Vývojáři a vydavatelé oznámili nové hry, ukázali novinky o už oznámených a stejně tak i obsah do her již vydaných. My se dnes podíváme na vybrané zajímavosti.

Darktide:

 

Týmová coop střílečka Darktide je nám tentokrát ukázána formou cinematic traileru ke kterému složil hudbu známý Jesper Kyd. V traileru je také poprvé představena nová postava - Psyker. Hra vychází pro PC a Xbox letos 13. Září.

Rogue Trader:

Owlcat Games - tvůrci Pathfinder her - ukázali svou první Warhammer cRPG hru.

Styl cRPG je subžánr RPG který dává hráči obří svobodu volby v otevřeném světě. Většinou mají tyto hry herní systém založený na nějaké slavné stolní hře. Pro představu - mezi nejznámější zástupce patří série Pathfinder, Pillars of Eternity, Baldur’s Gate nebo Icewind Dale. Rogue Tradeři jsou ve Warhammer univerzu obchodníci, průzkumníci nebo dobrodruzi, kteří mají povolení prozkoumávat galaxii mimo zónu Impéria. Můžeme tedy očekávat obří svět, volnost pohybu a rozhodování a velmi hluboký worldbuilding v tomto gotickém scifi prostředí. Rozmanitost společníků v partě vypadá taky zajímavě - nechybí xenos rasy, Space Marines, Sisters of Battle a podobně. Na Rogue Trader se můžete těšit pouze na PC. Datum vydání zatím nebylo oznámeno, ale founders packy zajistí early access a jiné bonusy.

Boltgun:

Auroch Digital a Focus Entertainment představili Boltgun - pixelovou retro hyperakční střílečku ve které se jako Mariňák chopíte bolteru a chainswordu a pustíte se do masakrování hord chaosu. Zní to jako něco pro milovníky Brutal Doomu a podobných modů, což bude určitě pro spoustu lidí obří lákadlo. Hra vyjde na PS5, PS4, Xbox Series X|S, Xbox One, Nintendo Switch a PC v roce 2023.

 

Space Marine 2:

Nejspíše největší hra ve vývoji se tentokrát chlubí Developer trailerem. Nejsou v něm žádné nové ingame ukázky, ale místo nich se můžeme podívat na nadšení a odhodlání vývojářů. Slova se ujme i Clive Standen (známý například ze seriálu Vikings) ztvárňující Tita.

 

Warpforge:

Everguild - vůrci populárního Horus Heresy: Legion - přináší formát sběratelské karetní hry i do 41. tisíciletí. Sbírat virtuální kartičky a bojovat s jejich pomocí na PC a mobilech budete moci už příští rok.

 

Shootas, Blood & TEEF:

Studio Rogueside ukázalo nové záběry a oznámilo datum vydání své šílené 2D střílečky. V SB&T se ujmete role jedince z ne tak úplně mírumilovné rasy. Ano, po obrazovce budete běhat, střílet a řvát WAAAAAAGH v roli nejoblíbenějří galaktické houby všech dob - Orka. Hra vypadá jako správná odechovka plná akce, a těšit se na ni můžete na prakticky všech platformách kromě mobilu už 20. října (datum vydání je určitě náhoda co nemá nic společného s každoročním orktoberem).

 

Pro informace o ostatních novinkách jako jsou DLC do již vydaných titulů se můžete podívat na záznam včerejšího eventu na youtube.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama