Zaklínač 2, minirecenze, X360
Blogy čtenářů Recenze Zaklínač 2, minirecenze, X360

Zaklínač 2, minirecenze, X360

Jedno z nejlepších RPG poslední dekády jse dostalo i na poslední konzoli od Microsoftu. Jak se cítím bezprostředně po dohrání?

Reklama

Jedno z nejlepších RPG poslední dekády jse dostalo i na poslední konzoli od Microsoftu. Jak se cítím bezprostředně po dohrání?

 

Příběh

Něco tak skvěle navrženého jsem dlouho neviděl. A to opravdu, koukám po svých herních krabičkách a nevidím něco tak komplexního. Dobrá druhý Mass Effect toho má v sobě hodně ale příběh jde furt jedním směrem a Vy prostě víte co se stane.

Začínáte ve vězení kde si Vás vezmou na výslech aby jste se vyzpovídali a přiznali jse že jste královrah, vrah krále Foltesta. Během hry pak chodíte stím že očistíte svoje jméno. A o tom to je. Potkat královraha a říct mu: ,,Hele kamaráde, nemám náladu bejt za něco potrestán přiznej se!". Tak tomu má tedy být ovšem ve hře máme desítky a možná i stovky uzlů a jejich rozzuzlení které celou situaci zkomplikují. A to hodně že jejich řešení se stane pro Geralta důležitějším než nějaké falešné obvinění. Hra má 16 konců a tím pádem i 16 odlišných příběhů kde sebe pitomější změna z Vás může udělat grázla nebo ochránce míru.

Nechci moct spoilerovat a tak to mohu zkrátit tím že příběh se pomalu rozjíždí a nabírá perfektního rázu až Vám bude líto jak ten Epilog je odfláknutý.

Štve mě že autoři do hry nevložili žádné náboženství. U Dragon Age nebo u Skyrimu mě bavilo to studovat. Vlastně autoři tam nedali nic navíc, to co příběh nepotřebuje tam prostě není.

 

 

Audiovizuál a prostředí

Port z PC na X360 se opravdu povedl. I na tolik let starém hardwareu vypadá více než příjemně. Příjde mi že trochu temnější barvy než u PC se více hodí do temného prostředí kde v nenávisti a špíně žijí trpaslíci, elfové a lidé. Zvuky jsou samozřejmě dobré jenom mě štvou nepříliš atmosférické zvuky v lese a to že když na mluvící postavu nekoukáte, neslyšíte ji. To je věc která mě u spousty her otravuje a nechápu co je na tom tak těžkého to opravit. Soundtrack je božský, opravdu božský. Skvěle do hry pasuje a dobře se poslouchá i mimo ni.

Prostředí je skvěle navrženo. Všechno není nahnácáno na jednom místě a tak tam nepotkáte hluchá místa jako v jiných hrách. Mapy kde se budete procházat (vlastně jenom 4) jsou komplikované a problém vzniká že když si na mapu zvyknete, jdete jinam.

Najdete i různé zkratky ale stejně nechápu absenci fast travelu protože je prostě otravné furt chodic úhlopříčně po nějaké lokaci a otevírat sto dveří cestou do tábora.

Cutscény jsou dělané rovnou v enginu a vypadají hezky, obzvlášť pak ty erotické ;)

Gameplay

Hra se hraje pěkně. A i přes chybějící nastavení sensitivity páček jsem neměl problém s chůzí a kamerou. Líbí se mi souboje kde nestačí tupě mlátit do "A" jako například v Dragon Age 2. Musíte taktizovat, uhýbat a několikrát i loadovat než přijdete na to jak bosse správně porazit.

V soubojích máte dva druhy útoku s mečem a to normální a tvrdý úder (A a X), znamení kde máte pro nepřátele nachystán štít, tlakovou vlnu, ohnivý výbuch, past a poštvání mezi sebou. Při útoku můžete také použít různé pasti, bomby a vrhací nože které jsem velmi ocenil při soubojích s bossy.

Od všeho je jen pár druhů a to platí i o mečích a brněních kde počet je optimální délce hry která nepřesáhne 30ti hodin.

A jako v předchozím zaklínači, stříbrný meč na nestvůry, železný na lidi- rozdíl jde vážně poznat ;)

Ve hře máte dostupnou i alchymii kde si podle receptů děláte různé lektvary. Bohužel pro přípravu lektvarů potřebujete zmíněné recepty což mě po Skyrimu kde jste recept nepotřebovali opravdu mrzí. Celkově mě to lektvarnictví mrzí, protože většina lektvarů má nějaký vedlejší účinek a tak jsem je použil jenom tehdy když to po mne hra vyžadovala.

Hraní mi přišlo jako v prvním Dragon Age a myslím že vývojáři se tímto skvělým RPG inspirovali. Na bugy narazíte zřítka a bohužel s jejich nízkým počtem roste jejich otravnost.

Ve hře máte samozřejmě i zábavné činnosti jako je mlácení mečem v aréně, mlácení pěstmi opilé vojáky, páku se svalovci a kostky

 

Questy

Ve hře není tolik questů co u konkurence, což jí nesráží ale spíše přidává. Questy a to i ty postranní jsou propracované a ve Vašem deníku jsou ve formě vyprávění. Což je také další problém. Občas se ztratíte a jste na chvilku ztraceni. To se dá s trochou googlování a nebo na fóru vyřešit. A je vážně otravné když Vám dá quest na váběr dvě možnosti řešení ale vy nevíte které řešení na minimapě je to které potřebujete. Tak či onak jsou questy velmi různorodé od nekromance, po ochraně společníků, záchraně dětí nebo sledování krvavých stop. Stealth pasáže jsou taky príma ačkoli jich za hru uvidíte jenom pár.

 

Suma Sumárum

Hezky vypadající hry která skvěle zkombinovala filmovost a RPG, s poutavým příběhem, a 16ti konci za těch deset stovek stojí! Hra má sice pár otravných bugů ale to je malá daň za úžasné hodiny zábavy. Lidé kteří rádi hráli první Dragon Age více enž druhý a ti kteří měli radši druhý Mass Effect více než první najdou velmi podobný gameplay se stejně poutavm příběhem.

Grafika je hezká, soundtrack je božský. A vlastně, proč to ještě čtete a už nehrajete? Nasekejte pár příšerek, jste přece zaklínač!

 

 

 

Pokud se Vám tato recenze nelíbila nechcete jí dát hezké hodnocení, prosím zkoukněte následující video a dejte mi 10/10 :D

 

<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/js5Q5xU7jS8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Zaklínač 2, minirecenze, X360

Verdikt

(Úžasně spektakulární a hustodémonsky krutopřísné)-7%=93%

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

Grafika
Příběh
Možnosti
Pár bugů
Krátký konec
Absence nepříběhové četby
Soundtrack je velmi chytlavý
Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama