Zaklínač 3 již prodal 28 miliónů kusů
Zaklínač 3 Novinka Zaklínač 3 již prodal 28 miliónů kusů

Zaklínač 3 již prodal 28 miliónů kusů

Johny

Johny

13
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Z nové zprávy správní rady společnosti jsme se i dozvěděli jak si hra v prodejích vedla i za loňský rok.

Reklama

Správní rada společnosti CD Projekt vydala zprávu, týkající se všeho, co firma za rok 2019 vykonala a co vše se změnilo, či zaktualizovalo. V roce 2019 firma zaznamenala o 44% nárůst příjmu z prodejů, a to díky hrám The Witcher 3: Wild Hunt a Gwent. Ačkoliv trhákem třetího Zaklínače byla loni vydaná Switch verze, která si prý vede "excelentně", tou hlavní platformou, jež se také podílela na celkovém příjmu 521 miliónů polských zlotých (cca 3 miliardy korun českých) za rok 2019, bylo PC. To dokonce překonalo prodeje platformy i ze samotného roku vydání 2015.

Celkově The Witcher 3: Wild Hunt prodal 28,2 miliónů kusů, z čehož 12,4 miliónů bylo prodáno na PC, na PlayStationu 4 se hře povedlo dosáhnout 10,8 miliónů prodaných kopií, Xbox One se postaral o 4,3 miliónů a Nintendo Switch zatím dokázala prodat 700 tisíc.

V následujícím grafu jsou zobrazeny prodeje digitální a fyzické verze hry, kde nikoho asi nepřekvapí poměr prodejů fyzických kopií v prvním roce vydání, ale potom už prodejům kralovaly pouze digitální verze.

CD Projekt také do zprávy přihodil prodeje hry podle regionů světa.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama