Zaklínač 3 pro Switch zřejmě obdrží grafický update
Zaklínač 3 Novinka Zaklínač 3 pro Switch zřejmě obdrží grafický update

Zaklínač 3 pro Switch zřejmě obdrží grafický update

David Bernard

David Bernard

Platformy Nintendo Switch Switch

Na Geralta se bude na cestách koukat o něco lépe.

Reklama

Společnost Saber Interactive, zodpovědná za port jednoho z nejlepších RPG posledních let, oznámila novou aktualizaci, která by dle jejího vyjádření měla obsahovat více než obvyklé opravy bugů a malé úpravy. Modeři v říjnu vypátrali rozšířená grafická nastavení, která v portu aktuálně nenalezneme. Je tak možné, že se update týká právě těchto možností. Jednat se také může o celkovou optimalizaci chodu hry.

Výsledný port využívá hardware Switche opravdu na maximum, a i přes velkou snahu autorů se snímková frekvence místy propadá pod 30 fps, což, jak víme, není pro hráče příliš příjemné. Pokud by se tak podařilo tyto propady díky optimalizaci zredukovat, či dokonce eliminovat, byla by to pro hřáče, kteří si zaklínačské dobrodružství s oblibou užijí i mimo domov, skvělá zpráva.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=Ql2BJiDg7hY[/embed]

Samotní tvůrci "Switchera", jak se portu s oblibou říká, poukázali na skutečnost, že problémem je výpočet stínů v užitém enginu. Stíny a sluneční odrazy plní velkou úlohu při tvorbě realistického vzezření rozsáhlých otevřených lokací. Řešení tohoto problému použité v původní hře bylo ale pro hardware Switche prakticky nereálným úkolem. Autoři tak museli zkombinovat směsici klasických a dynamických stínů spolu s nasvícením terénu, aby se co nejvíce přiblížili k vizuálu původní verze hry.

Dále také upozorňují na fakt, že rozsah využité flóry, ať už stromů, keřů, případně i obyčejných květin a trávy, může tvořit až 50% z vizuálního aspektu hry. K dosažení co nejlepšího herního zážitku bylo tedy nutné přepsat algoritmus pro generaci a renderování travnatých ploch a snížit detaily stromoví, spolu se stíny a nasvícením.

Přesné datum vydání aktualizace není dosud známo. Autoři ale tvrdí, že se čekání opravdu vyplatí.

Naši srovnávací recenzi hry si můžete přečíst zde.

Zaklínač 3: Divoký hon, vyšel ve verzi pro Nintendo Switch v říjnu loňského roku, a to v kompletní edici se všemi dodatky. Hru můžete zakoupit na Xzone.

Zaklínač 3 pro Switch zřejmě obdrží grafický update
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama