Zaklínač oslavil výročí a dostal hotfix
Zaklínač Novinka Zaklínač oslavil výročí a dostal hotfix

Zaklínač oslavil výročí a dostal hotfix

Marek Tvrdý

Marek Tvrdý

13
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One Xbox Xbox 360

I po třech letech od vydání se CD Projekt RED o svou hru stará, připravil komiksy a představil český fanfilm.

Reklama

Minulý týden Zaklínač slavil hned dvojité výročí. Ve čtvrtek to bylo přesně 7 let od vydání původní PC verze hry Zaklínač 2: Vrahové králů. Ta se o 11 měsíců později dočkala aktualizace "Rozšířená edice" a poslední aktualizace 3.3 vyšla 21. února 2013, tedy 21 měsíců po vydání původní hry.

V sobotu jste mohli oslavit třetí výročí od vydání závěrečného dílu trilogie Zaklínač 3: Divoký hon, jehož PC verze se dočkala poslední aktualizace 12. září 2016. Ale tvůrci pokračovali ve vylepšování konzolových verzí a letos v dubnu vyšla aktualizace, která do PS4 verze přidala podporu pro HDR a vylepšila grafiku a stabilitu hry. Ale jak už to bývá, s každou opravou vzniknou dvě nové chyby a proto 16. května 2018 tvůrci vydali opravný hotfix, který opravuje doskakování objektů (viz video).

A tím se třetí Zaklínač stal nejdéle podporovanou hrou studia. Pokud nebudeme počítat různé MMO tituly, které se průběžně upravují, a remaky/remastery, pak se pravděpodobně jedná i o nejdéle podporovaný produkt v kategorii RPG her.

Zaklínač oslavil výročí a dostal hotfix

Současně studio CD Projekt RED oznámilo, že ve spolupráci s nakladatelstvím Dark Horse na konec října chystá luxusní vázanou sbírku komiksů „The Witcher Library Edition“, která obsahuje všechny sešity komiksů Skleněný dům, Liščí děti, Prokletí vran a Killing Monsters. Poslední jmenovaný zatím nemá české vydání a dějově se odehrává těsně před dějem traileru stejného jména, ve kterém Vesemir a Geralt hledají Yennefer. Bohužel sbírka asi nebude obsahovat komiks Matters of Conscience, který vyšel pouze elektronicky. Knihovní edice komiksů bude obsahovat i tradiční sekci skic a konceptů od různých malířů, kteří na sérii spolupracovali.

Jelikož je Zaklínač u nás velmi oblíbený, asi vás nepřekvapí, že se chystá fanfilm „The Witcher: Forgotten Ruin“, který dokonce zmiňuje oficiální twitter tvůrců hry. Držíme autorům fanfilmu palce, aby se vše povedlo.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama