Záplava informací o Xenoblade Chronicles 3
Xenoblade Chronicles 3 Novinka Záplava informací o Xenoblade Chronicles 3

Záplava informací o Xenoblade Chronicles 3

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

2
Platformy Nintendo Switch Switch

Nový trailer, detaily gameplaye, Expansion Pass a mnoho dalšího.

Reklama

Xenoblade Chronicles 3 je nejnovějším dílem oceňované RPG série, který spojuje pokračování dvou předchozích hlavních her série Xenoblade Chronicles. Třetí díl, Xenoblade Chronicles 3, může navíc také sloužit jako vstupní bod pro úplně každého, kdo se chce ponořit do tohoto obrovského dynamického RPG světa, bohatým příběhem a širokým rozsahem.

V světě Xenoblade Chronicles 3 zvaném Aionios, vedle sebe žijí dva znepřátelené národy Keves a Agnus. Jejich vojáci spolu bojují každý den o život, ale šestice vojáků pocházejících z obou těchto válčících zemí dostane za úkol zúčastnit se speciální mise. Budete tak sledovat, jestli tyto postavy, naplněné vzájemnou nenávistí, dokážou najít společnou cestu.

Nintendo spolu s vývojáři z Monolith Softu aktuálně vydali nový trailer, gameplay ukázku a obří galerii screenshotů z Xenoblade Chronicles 3 a zároveň byl ohlášen Expansion Pass, který vás vyjde na 29,99 $.

Trailer Passage of Fate

Na japonskou verzi traileru se můžete podívat zde.

Svět Aioniosu je charakterizován dechberoucí přírodou, která je vizuálním kontrastem s ponurým konfliktem mezi národy Keves a Agnus. Při procházení Aioniosem se místa která navštívíte, budou automaticky ukládat jako vaše orientační body. Mezi nimi pak lze libovolně vybírat a zrychleně do nich cestovat, díky tomu je procházení tohoto obřího světa zvládnutelnější. Jestli budete sledovat cíle hlavní příběhové linie nebo se volně potulovat krajinou.

Při prozkoumávání narazíte na řadu surrealistických památek a rozmanitou divokou zvěř. A stejně jako země, ve které žijí, jsou i životní formy poslušné a bázlivé, ale i velmi nebezpečné. A k některým stvořením, jako je třeba nepříjemný Demonic Krenolur, se musí přistupovat velmi opatrně.

V bitvě můžete používat Arts dovednosti. Některá mohou vyvést protivníky z rovnováhy, některá způsobit větší poškození a to podle toho, odkud útočíte, a jiné zase léčit spojence. Můžete propojit několik Arts s řetězovými útoky a rozpoutat mezi nepřáteli zmatek. Postupně se naučíte silnější Master Arts a Fusion Arts.

Při prozkoumávání Aioniosu můžete šplhat po útesech, po liánách, vystoupat na písčité svahy anebo se plavit po moři. Časem objevíte kolonie, kde budete moci nakupovat, jíst, poznávat obyvatele a plnit jejich úkoly. V těchto koloniích, fungujících jako odpočívadla, můžete třeba nahlédnout do života Noaha a jeho přátel. Materiály, které cestou shromáždíte, můžete v koloniích použít k vaření nebo výrobě gemů, abyste pak posílili své schopnosti.

Každá postava ve vaší družině má svou Class, která ovlivňuje jejich způsob bojovat. Swordfighter je v boji dobře vyváženým útočníkem, ale existuje mnoho dalších tříd, které se specializují na léčení, obranu a silné údery. V bitvě pak můžete libovolně vyměňovat postavu, kterou ovládáte, a také můžete změnit svou třídu, aby lépe odpovídala třídě vašich spojenců. Klíčem je proto věnovat čas pochopení a ovládnutí většího množství tříd a vytvořit tak sehraný tým.

Vaše cestu po Xenoblade Chronicles 3 bude doprovázet skupina šesti hlavních postav, ale připojit se k vám mohou i další obyvatelé Aioniosu zvaní Heroes. Ti vám mohou propůjčit své zbraně a schopnosti jako sedmý člen skupiny. Na bojišti ale může asistovat vždy pouze jeden hrdina, ale můžete si je vyměňovat jak uznáte za vhodné. Do vašeho týmu tím přinesete své vlastní speciální třídy, jako jsou Guardian Commander, Incursor a War Medic.

V bitvě se mohou prostřednictvím funkce Interlinking propojit dvě postavy a vytvořit mocnou formu Ouroboros. V bitvě můžete získat další body a vytvořit tak Ouroboros ještě silnější. Ouroboros se také může se zbytkem skupiny připojit k řetězovým útokům.

Dodatečný obsah v podobě Expansion Passu, bude postupně vydán ve čtyřech vlnách, od uvedení hry až do konce roku 2023. Přídavky budou zahrnovat užitečné předměty, nové oblečení a jejich barevné varianty, bitvy s výzvami, nové úkoly, nové postavy hrdinů a dokonce i nový příběhový scénář.

Xenoblade Chronicles 3 bude kompatibilní i s amiibo příslušenstvím. Pomocí libovolného kompatibilního amiiba získáte užitečné herní předměty. Shulk amiibo vám změní meč postavy třídy Swordfighter na Monada, ikonická zbraně z původní hry Xenoblade Chronicles.

Xenoblade Chronicles 3 Direct Archive

Na japonskou verzi záznamu se můžete podívat zde.

Xenoblade Chronicles 3 má pro Switch vyjít 29. července.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama