Zapnutí úsporného režimu na vašem Xboxu vám pomůže ušetřit
Novinka Zapnutí úsporného režimu na vašem Xboxu vám pomůže ušetřit

Zapnutí úsporného režimu na vašem Xboxu vám pomůže ušetřit

Ondřej Zeman

Ondřej Zeman

3
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 Xbox Xbox Series X|S Nintendo Switch Switch PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Při správném používání vám v prasátku zbude možná i na Game Pass.

Reklama

Ceny energií jdou strmě vzhůru a tak je třeba se trošku uskromnit, tedy pokud člověk nechce mít extrémní účet za elektřinu. Pomoci by nám v tomto ohledu mohl i náš Xbox a funkce, které dosud řada z nás ignorovala, protože bylo pohodlnější mít oblíbenou konzoli vždy připravenou do akce v pohotovostním režimu Instant On a pokračovat tam, kde se naposledy skončilo. Za tento luxus však mašinka spotřebovávala stabilně 11-13 wattů, což není úplně malý objem. Minimálně ne v této době. Pro ty co chtějí opravdu znatelně ušetřit, je tu možnost sáhnout po režimu Energy Saver, jenž cucá pouhých 0,5 wattu, což je oproti předchozí hodnotě relativně citelný rozdíl.

Energii spořící model Energy Saver vypadá na první pohled jako volba, která člověka značně oddálí od hraní. Konzole přeci jen nenačte hned, že? Microsoft podle magazínu The Verge naštěstí pro šetřivé, nedávno značně zlepšil dobu načtené systém. V případě Xbox Series X se jedná až o pět sekund a ochuzeny o toto zdokonalení nebyly ani staré modely. Sice si u Xbox Series X/S nich počkáte o 15 sekund déle než normálně, ale na oplátku vám při stálém zapnutí za měsíc ušetří slušnou sumičku, za níž si předplatíte třeba Game Pass, nebo Netflix.

Ušetřit se dá také v případě, že máte konzole PlayStation. Hlavní je se stejně jako v případě Xbox podívat, na jakém režimu vám šlapou. Žádný však nedosahuje takových hodnot jako Instant On na konzolích Xbox, takže se do okamžiku, kdy vám jde o každý watt, nejedná až tak urgentní situaci. Moc náročné není ani Nintendo Switch sosající v TV režimu pouhých 7 wattů. Pokud jde o PC to samozřejmě také lze zaměřit úspornou cestou, jenže při hraní to jde těžko, takže se ve výsledku můžeme modlit, aby nebyla 1 kWh za 25 Kč a více.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama