Zbraně nezabíjejí, to Duke
Duke Nukem Forever Novinka Zbraně nezabíjejí, to Duke

Zbraně nezabíjejí, to Duke

Jan Kotrba

Jan Kotrba

17

Co by byl Superman bez stylové pláštěnky? Co by byl Thor bez svého kladiva? A co by byl Duke bez takové sbírky kvérů, že z toho blednou závistí i americké speciální jednotky…

Reklama

Server GameSpot se vypravil s kamerou za naším hrdinou, ale ten měl bohužel příliš mnoho práce s obdivováním vlastního ega a tak si naši stateční zahraniční kolegové museli vystačit s jeho tiskovým mluvčím. David Riegel, který ale ve volných chvílích také šéfuje studiu Triptych Games vlastnícímu exklusivní práva na vytvoření hry podle Dukova životopisu, byl ale natolik vstřícný, že je provedl mistrovou zbrojnicí a prý se bylo opravdu na co koukat.

Kromě evergreenů jako je pistole (nově vybavená laserovým zaměřovačem), brokovnice (nově vybavená možností ustřelovat končetiny) či zmenšovací paprsek (nově nevybaven ničím, ale je s ním pořád stejná legrace) narazíme i na zbytek oblíbených zbraní našeho hrdiny. Nebude chybět trojhlavňový samopal (Dukovi jedna hlaveň nestačí), raketomet, ještě větší raketomet, rychlopalný raketomet (Duke neuznává tichá řešení) či milované pike bomby, které nově budou fungovat i jako nášlapné miny (ale červené tlačítko bude k dispozici stále). Nesmíme ale zapomenout ani na zmrazovací paprsek (jeden paprsek Dukovi nestačí) či zcela nový odstřelovací railgun (sám Sarge jí Dukovi poslal jako úplatek za to, že zruší svou cestu do Quaka).

Nejlepší místo v celé zbrojnici ale nepatřilo megakrutopřísnému raketometu, nebo dvacetihlavňovému rotačnímu kulometu. Jasným favoritem našeho atomového vévody jsou totiž jeho milované kanady. Duke má koule z oceli, ale to samé se nedá říci o jeho nepřátelích.

Duke Nukem Forever vychází 10. června 2011 pro PC, PlayStation 3 a Xbox 360

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama