Zemřel Ferret Baudoin, lead designer Falloutu a Dragon Age
Fallout 76 Novinka Zemřel Ferret Baudoin, lead designer Falloutu a Dragon Age

Zemřel Ferret Baudoin, lead designer Falloutu a Dragon Age

Filip Svoboda

Filip Svoboda

Kolegové se podělili o své vzpomínky.

Reklama

Zemřel senior designer Bethesda Softworks Ferret Baudoin. Podle vzpomínkového profilu na facebooku odešel „náhle obklopen přáteli a blízkými“ 15. října. Příčina úmrtí nebyla zveřejněna.

Informaci sdílel bývalý šéf vývoje Falloutu 76 Jeff Gardiner. „[Ferret Baudoin byl] věčný optimista a skvělý přítel. (...) Bude mi chybět,“ vzpomíná, „psali jsme si o všech RPG hrách, které jsme hráli. Je to jediný člověk, o kterém vím, že jich hrál víc než já a Emil Pagliarulo (design director v Bethesdě, pozn. red.)

Právě zmiňovaný Pagliarulo o Baudoinovi napsal: „Byl nezastavitelně kreativní, vždycky plný inspirace a tvrdě pracoval, protože pro něj to nebyla jen práce. MILOVAL dělání her. Téměř každý náš rozhovor o designu končil tím, že jsme se shodli na tom, jak obsah vylepšit, aby byl zábavnější.“

Pravé křestní jméno Baudoina bylo Eric, ale mezi přáteli byl známý právě jako Ferret a toto jméno najdeme i v titulcích videoher, na kterých pracoval. Původ přezdívky ale tajil. „Tři roky jsem s ním bydlel na koleji a byl mi za svědka na svatbě, ale kde se [přezdívka] vzala, nevím,“ svěřil se jeden z uživatelů redditu, „vím ale, že se tím bavil, když navštívil Irsko. V té době tam byla taková móda, že si člověk strčil do kalhot fretku, a on to použil jako balicí hlášku!“

Baudoin pracoval na mnoha známých titulech. Naposledy se podílel na Starfieldu, roli lead designera převzal u Falloutu 76. Předtím dělal také na Falloutu 4. Dříve zastával roli lead designera v Bioware, kde se podílel na Dragon Age 2 a Inquisition, a v Obsidianu, kde stál u zrodu Neverwinter Nights 2 a KOTOR 2. Krátce se mihl už u nedokončených titulů Black Isle Studios.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama