Zemřel herec Chadwick Boseman, hvězda filmu Black Panther
Filmy/Seriály Novinka Zemřel herec Chadwick Boseman, hvězda filmu Black Panther

Zemřel herec Chadwick Boseman, hvězda filmu Black Panther

Smazaný uživatel

Smazaný uživatel

42

Po dlouhém boji s rakovinou zemřel ve věku 43 let.

Reklama

Americký herec Chadwick Boseman, známý především jako protagonista filmu Black Panther, zemřel po čtyřletém boji s rakovinou ve věku 43 let. Tuto informaci oznámila v sobotu agentura AP.

Lékaři u Bosemana zjistili rakovinu tlustého střeva před čtyřmi lety, tedy v roce 2016. Jeho stav se zhoršil, když během těchto čtyř let jeho rakovina pokročila ze třetího stádia na čtvrté. I přes četné operace a chemoterapie se Boseman rozhodl nadále natáčet. Poslední dny trávil v blízkosti své rodiny a manželky.

Chadwick Boseman hrál i v televizních seriálech Kriminálka New York, Anatomie lži, nebo Odložené případy. Ztvárnil také legendárního zpěváka Jamese Browna ve filmu Get On Up. Jeho nejznámější role je ovšem král T'Chala, neboli Black Panther. Poprvé se této role ujal ve filmu Captain America: Civil War. Následoval samostatný film Black Panther a později další obsazení ve filmech Avengers: Infinity War a Avengers: Endgame. Zahrát si měl i v pokračování filmu Black Panther, který byl naplánovaný na rok 2022.

Berte prosím tuto událost i jako připomenutí, že rakovina tlustého střeva není pouze "nemoc starých mužů", týká se obou pohlaví a může zasáhnout i v překvapivě nízkém věku, obzvláště při nevhodném životním stylu, způsobujícím např. nedostatek pohybu a nadváhu. Nejdůležitější je nepodcenit včasnou preventivní prohlídku, která může nemoc včas odhalit a díky včasné léčbě zastavit. Více informací můžete najít například zde.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama