Zemřel Jošitaka Tamaki, ilustrátor a scenárista série Shining
Novinka Zemřel Jošitaka Tamaki, ilustrátor a scenárista série Shining

Zemřel Jošitaka Tamaki, ilustrátor a scenárista série Shining

Filip Svoboda

Filip Svoboda

1

Bylo mu 55 let.

Reklama

Ve věku 55 let zemřel letos v červenci na rakovinu plic japonský ilustrátor a herní vývojář Jošitaka Tamaki. Zprávu sdílela jeho rodina. Nejznámější je pro určování vizuálního stylu RPG série Shining, ale podílel se na řadě dalších her také jako designér a scenárista.

Tamaki pracoval od osmnácti let pro Enix, ve dvaadvaceti letech se připojil k týmu Climax Entertainment. Mezitím stihl napsat ilustrovanou knihu pro děti a externě se podílet na character designu pro sérii Dragon Quest na přání Tecuji Takahašiho.

V Climaxu se pak podepsal především pod úvodní dva díly RPG série Shining – dungeon crawler Shining in the Darkness a taktický titul Shining Force. Zatímco ve studiu pracoval dále na hrách jako Landstalker, Lady Stalker a Time Stalkers, na sérii Shining spolupracoval s dalšími týmy, které ji převzaly.

„Především mám vášeň pro zvířata. Navíc jsem v době vzniku Shining Force dostal za úkol nakreslit spoustu různých fantaskních postav, například ptačí muže, kentaury a tak dále. Měl jsem také další problém: nedařilo se mi nakreslit člověka na koni. Byla to docela fuška, dokud jsem si neuvědomil, že mi stačí kreslit hybridní postavy, napůl člověka napůl zvíře,“ řekl Tamaki v roce 2003 pro francouzský magazín AnimeLand.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama