Zemřel otec Dragon Ballu Akira Torijama
Novinka Zemřel otec Dragon Ballu Akira Torijama

Zemřel otec Dragon Ballu Akira Torijama

Filip Svoboda

Filip Svoboda

1

Autorovi legendární mangy bylo 68 let.

Reklama

Ve věku 68 let zemřel Akira Torijama, tvůrce legendární mangy Dragon Ball, jejíž svět a příběh za čtyřicet let existence rozšířila plejáda médií včetně videoher. O úmrtí autora informovaly produkční společnosti Bird Studio a Capsule Corporation.

„Je nám velice líto, že za sebou zanechal několik rozpracovaných děl, která tvořil s velkým nadšením. (...) Díky podpoře mnoha lidí po celém světě se mohl věnovat své tvůrčí činnosti více než 45 let. Doufáme, že jedinečný svět Akiry Torijamy bude ještě dlouho všemi milován,“ napsaly.

Ještě před svým největším dílem dal Torijama vzniknout rovněž úspěšné manze Dr. Slump. Pokud jde o videohry, podílel se jako character designer nejen na několika hrách Dragon Ball, ale také na titulech ze sérií Dragon Quest, Chrono Trigger nebo Blue Dragon.

Torijama se pravidelně umisťuje na nejvyšších příčkách v rozličných anketách a žebříčcích nejlepších autorů mangy. Za svou práci získal také řadu ocenění. Mimo jiné je držitelem francouzského Řádu umění a literatury.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama