Zemřel Sam Mowry, hlas záporáků, obličej bohů
Amnesia: The Dark Descent Novinka Zemřel Sam Mowry, hlas záporáků, obličej bohů

Zemřel Sam Mowry, hlas záporáků, obličej bohů

Filip Svoboda

Filip Svoboda

Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Promluvil v League of Legends, Dota 2 nebo Infamous.

Reklama

Ve věku 64 let zemřel videoherní, rozhlasový a divadelní herec Sam A. Mowry. Utrpěl infarkt během přípravy na operaci ucpaných cév. Hráčům je známý jako hlas mnohých ikonických antagonistů. V divadle byl nezřídka obsazován do rolí bohů a mytických bytostí.

Mowry žil od roku 1979 v americkém Portlandu a hrál v tamějším divadle. Založil a vedl Willamette Radio Workshop, se kterým se věnoval rozhlasovým hrám – ať už studiovým, nebo živým. Hráči si jeho hlas mohou spojit s řadou hrdinů Doty 2 nebo zápornými postavami mnohých her. Jmenovitě ztvárnil Rhaasta v League of Legends, Kesslera v Infamous, Arpeggia ve Sly 2: Band of Thieves nebo Alexandera v Amnesia: The Dark Descent.

Mimo jiné zavzpomínal na Mowryho videoherní herec Steven Kelly: „Poprvé jsem ho slyšel jako barona Alexandera ve hře Amnesia the Dark Descent. Měl neuvěřitelný hlas a byl to úžasný člověk; povzbuzoval mě v mé vlastní kariéře hlasového herce. Bude tu chybět.“

„Když padají obři, otřásá se země a svět se navždy změní. Odešel jeden z velikánů portlandského divadla. Sam A. Mowry padl a já jsem otřesen,“ napsal herec a režisér Antonio Sonera.

Krátce svého Rhaasta připomenuly na sociálních sítích i Riot Games: „Bylo nám ctí se [Samem Mowrym] pracovat. Navždy bude žít jako součást Runeterry.“

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama