Zemřel výtvarník Terry Hess, tlačil Obsidian kupředu
The Outer Worlds Novinka Zemřel výtvarník Terry Hess, tlačil Obsidian kupředu

Zemřel výtvarník Terry Hess, tlačil Obsidian kupředu

Filip Svoboda

Filip Svoboda

1

Byl klíčovým mužem vývoje The Outer Worlds 1 a 2.

Reklama

Zemřel enviroment artist Terry Hess ze studia Obsidian Entertainment. Podepsal se nejen pod několik her Obsidianu, ale etabloval se také jako odborník na prostředí ve střílečkách.

„Terry byl vřelý, vstřícný a skvělý rádce, s nímž si mohl promluvit kdokoli z jakéhokoli oddělení. Jeho ztrátu budeme vnímat ještě dlouho a nebude možné ho nahradit. Bude nám velmi chybět,“ píše Obsidian v popisu finanční sbírky pro Hessovu rodinu.

Terry Hess začínal v roce 2005 v BlackOps Entertainment, kde se podílel na vzniku basketbalového AND 1 Streetball, ale už brzy se přesunul do známého Treyarchu. Tam dělal na trojici titulů Spider-Man 3, 007: Quantum of Solace a Call of Duty: Black Ops. V letech 2012 a 2013 zastával vedoucí výtvarné pozice u her Medal of Honor: Warfighter a Army of Two: The Devil's Cartel.

V Obsidianu pracoval od roku 2013. Nejprve tvořil prostředí pro Armored Warfare, pak už se zapojil do vývoje The Outer Worlds. „Byl jedním z hlavních autorů velmi raného dema, které jsme připravili pro Private Division. Právě pro tuto ukázku jsme vyladili vzhled The Outer Worlds a dodnes se o ní s kolegy v Private Division bavíme,“ popisují vývojáři z Obsidianu.

„Od začátku The Outer Worlds 2 bral Terry svou roli hlavního výtvarníka herního prostředí nesmírně vážně a tlačil to, co bychom podle něj mohli a měli dělat z vizuálního hlediska s našimi světy. Při dalším vývoji sequelu budeme usilovat o naplnění jeho vize,“ dodávají.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama