Zemřela výtvarnice Mucumi Inomata, za svůj vznik jí vděčí postavy série Tales of
Novinka Zemřela výtvarnice Mucumi Inomata, za svůj vznik jí vděčí postavy série Tales of

Zemřela výtvarnice Mucumi Inomata, za svůj vznik jí vděčí postavy série Tales of

Filip Svoboda

Filip Svoboda

2

Tvořila videohry, anime i mangu. Bylo jí 63 let.

Reklama

V 63 letech zemřela japonská ilustrátorka a animátorka Mucumi Inomata. Vedle mangy a anime se podílela na řadě videoher. Její nejvýznamnější prací je character design pro sérii Tales of, celkem se podepsala pod deset dílů.

„Stalo se to tak náhle... Pravděpodobně si i v nebi kreslí náčrty. Obklopena svými milovanými kočkami jistě vytváří další a další roztomilé postavičky s velkýma očima,“ napsala její sestra.

Mucumi Inomata dělala v letech 1978 až 1982 v Ashi Productions. Jako animátorka a character designerka se podílela na několika anime seriálech. Následně stála s mladými kolegy z Ashi u zrodu Kaname Productions, kde ve své práci pokračovala další dva roky. V té době vydala také svoji první mangu GB Bomber.

Do světa videoher nahlédla při ilustraci artworků pro hry Alpha a Arcus Odyssey. Pořádně mohli její výtvarný styl hráči poznat v roce 1993, kdy vyšel vizuální román Yami no Ketsuzoku: Haruka Naru Kioku. Inomata u něj figurovala jako character designerka. Stejnou roli zastávala o rok později u třídílné série EMIT a v roce 1995 u RPG Surging Aura.

Zlomový byl pro ni rok 1997, kdy vyšel druhý díl série Tales of s podtitulem Destiny, na kterém dělala opět jako character designerka. S Namcem od té doby spolupracovala na dalších devíti Tales of hrách a také na třech titulech ze série Tekken – Tekken 5, Tekken: Dark Resurrection a Tekken Tag Tournament 2.

„Jsme vděční za její talent a dovednosti, díky nimž vytvořila nenahraditelné postavy, které budou navždy žít v srdcích hráčů,“ loučí se vývojáři série Tales of.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama