Zombie akce Back 4 Blood na prvním obrázku
Back 4 Blood Novinka Zombie akce Back 4 Blood na prvním obrázku

Zombie akce Back 4 Blood na prvním obrázku

Denis Růžička

Denis Růžička

3
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Tvůrci původního Left 4 Dead lákají na svůj nový titul.

Reklama

Součástí Turtle Rock Studios je několik vývojářů původního dílu Left 4 Dead z roku 2008. Ti pracují na zcela novém titulu, který bude nástupcem právě série Left 4 Dead. Trh se skvělými zombie hrami zaměřenými na kooperaci je silně omezený a poslední takovou hrou bylo úspěšné World War Z z loňského roku. Před ním to zkusilo studio Overkill Software s titulem OVERKILL’s The Walking Dead. Ten se však vůbec dobře neprodával a po několika týdnech byl stažen z prodejů. Připravované konzolové verze tehdy ani nevyšly.

Turtle Rock Studios chystají pro PC, PlayStation 4 a Xbox One hru nazvanou Back 4 Blood. Půjde o unikátní kooperativní titul, který můžeme brát jako volné pokračování série Left 4 Dead, ale zároveň tvůrci dávají jasně najevo, že půjde o úplně novou značku. Nebudou chybět hordy nemrtvých, rozsáhlý arzenál zbraní, ale rovněž se máme těšit na zcela nové prvky a mechaniky.

„Back 4 Blood je naše vlastní značka. Zcela nové universum. Budete sice moci střílet hordy nemrtvých, jako v Left 4 Dead, ale bude tam i spousta nového obsahu, díky kterému bude hra jedinečná,“ uvedli vývojáři z Turtle Rock Studios.

První obrázek zveřejnili na svém oficiálním Twitteru, kde si můžeme všimnout opevněného tábora s nápisem "Naděje". V komentářích pak studio uvedlo, že trailer je v přípravě. Dle dřívějších zpráv víme, že hra je ve vývoji pro současnou generaci, tudíž na vydání by mohlo dojít ještě letos. Zároveň je možné, že titul vyjde jak na současnou, tak budoucí generaci konzolí a k dodání na pulty obchodů může dojít později.

Studio v minulosti před začátkem vývoje Back 4 Blood pracovalo na hře Evolve. Jedná se o kooperativní akci, kde parta až pěti hráčů si rozdělí role týmu lovců a jednoho monstra. Bohužel, ani zde vývojáři neuspěli. Po zhruba roce nejdříve přešli na free-to-play model, ale ani to nepomohlo Evolve nakopnout a přilákat další hráče, a tak oficiální online servery byly později vypnuty. Nyní lze Evolve hrát v offline režimu. Ačkoliv měl titul slušně našlápnuto, jeho potenciál nebyl plně využitý, mechaniky lehce pokulhávaly a optimalizace nebyla nikdy pořádně vyladěna. Doufáme, že Back 4 Blood se podobným problémům vyhne, a to velkým obloukem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama