Zpětná kompatibilita PS5 s hrami z prvních třech PlayStation konzolí skutečně nebude
Playstation 2 Novinka Zpětná kompatibilita PS5 s hrami z prvních třech PlayStation konzolí skutečně nebude

Zpětná kompatibilita PS5 s hrami z prvních třech PlayStation konzolí skutečně nebude

Ondřej Partl

Ondřej Partl

16
Platformy PlayStation PlayStation 5

Potvrdil to ředitel společnosti Jim Ryan.

Reklama

Na konci srpna se na stránkách podpory společnosti Ubisoft objevila informace, že zpětná kompatibilita pro PlayStation 5 bude dostupná jen pro hry z PlayStationu 4, avšak nikoliv pro starší hry z PS3, PS2 či PS1, což některé mohlo zamrzet, nicméně stále plála naděje, že se to bude například týkat jen her od této původně francouzské firmy.

Takto to bohužel nebude, jelikož ředitel Sony Interactive Entertainment, Jim Ryan, v nedávném rozhovoru pro japonský videoherní magazín Famitsu odpověděl na otázku ohledně této zpětné kompatibility následovně:

"Když jsme zařízení vyráběli, tak jsme brali v potaz inženýrství specializované pro PS5. Kromě toho má PS4 100 miliónů hráčů, takže jsme si mysleli, že by chtěli hrát tituly z PS4 také na PS5, tedy jsme zahrnuli kompatibilitu s PS4. Při implementaci tohoto jsme se také zaměřili na současné využití vysokorychlostního SSD a nový ovladač DualSense. Bohužel jsme tedy nebyli schopni (nestihli?) dosáhnout takovéto zpětné kompatibility (s PS3 a staršími hrami)."

Takže zatímco si zahrajeme 99 % her z přímého předchůdce, jímž je PlayStation 4, tak u starších her skutečně budeme mít smůlu (pokud tedy nevyjde či již neexistuje remaster či remake).

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama