Zrušené slovenské RPG Elveon vstává z mrtvých
Elveon Novinka Zrušené slovenské RPG Elveon vstává z mrtvých

Zrušené slovenské RPG Elveon vstává z mrtvých

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

19

Bývalí vývojáři ze slovenské pobočky 10Tacle Studios odkoupili práva a chystají se "svou“ hru dokončit.

Reklama

RPG Elveon od bratislavské pobočky 10Tacle Studios již od samého začátku slibovalo nevšední zážitek. Historie tohoto projektu se datuje od roku 2003, kdy začal malý tým pracovat na trochu jiném pojetí světa fantazie a nad hrou, která by do života přenesla novou perspektivu. Příběh se totiž měl odehrávat v dobách, kdy byl tento fantasy svět prakticky na začátku svého vývoje. Elfí rasy jsou vždy zobrazovány jako prastaré a upadající, ale autoři se na ně chtěli v Elveonu podívat z jiného úhlu. Titul je tady zasazen do období, kdy byli elfové mladý a rozvíjející se národ, který se snažil zaujmout své místo ve světě ovládaném bohy a božskými silami.

Celý herní projekt vznikal v letech 2004 - 2007 a tým se nakonec rozrostl na úctyhodných 70 vývojářů. Podařilo se tak vytvořit ohromující vizuální zpracování, které ve své době takřka nemělo konkurenci díky fantasy designu a real-timových efektům. Bohužel došlo v roce 2008 k sérii komplikací a ještě předtím, než mohl být projekt doveden k jakémukoli reálnému pokusu jej vydat, musel být zmrazen a tým byl postupně rozpuštěn.

V letošním roce se, po několika letech práce a příprav, podařilo několika členům původního týmu získat všechna práva na značku a pokusí se celý projekt znovu rozjet a dovést do úspěšného konce.

Elveon tentokrát poběží na Unreal Enginu 4 a slibuje nám propracovaný svět elfů, realistické souboje s meči, nebo boj s lukem či vzdušné bitvy na grifech. Celý herní svět budou obývat čtyři elfí rasy: Taethani, Aegani, Parthani a Meriani.

V nejbližší době by měla být na Kickstarteru odstartována kampaň na získání financí a tvůrci prozatím počítají s PC verzí hry, která se ale může ve finále rozšířit i o verzi pro PlayStation 4 a Xbox One. Více se dovíte na oficiálních stránkách hry.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama