Zvýšení ceny her je spravedlivé, tvrdí šéf PlayStationu
Novinka Zvýšení ceny her je spravedlivé, tvrdí šéf PlayStationu

Zvýšení ceny her je spravedlivé, tvrdí šéf PlayStationu

Martin Pritula

Martin Pritula

50
Platformy PlayStation PlayStation 5

Vyjádřil se i k nedávné zprávě o tom, že Sony zvažovala ještě výraznější navýšení cen.

Reklama

Zvýšení cen her, které doprovází vydání nových konzolí, bylo jedním z nejkontroverznějších témat poslední doby. Zatímco někteří jsou se zvýšením cen smíření a nemají s ním problém, jiným to vadí a zřejmě tak budou častěji využívat předplatná, jenž jim nabídnou velké množství, často nových, her za jednotný měsíční poplatek.

Nedávno se na toto téma vyjádřila společnost Take-Two Interactive s tím, že jim to přijde férové a že hry, kterým navýšily cenu mají odpovídající produkční hodnoty (byť je otázka, zda je nutné zvedat cenu sportovních her, které jsou mikrotransakcemi přeplněné k prasknutí).

Na otázku, zda jsou zvýšené ceny her spravedlivé byl nyní dotázán i šéf PlayStationu Jim Ryan. Jeho vyjádření zní následovně:

Ano, jsou. Pokud si uvědomíte, kolik hodin hraní vám nabízejí hry a za jakou cenu, stále se jedná o velmi levnou formu zábavy v porovnání s alternativními způsoby.

Jim Ryan dále odmítl potvrdit, zda budou mít nadcházející hry od špičkových studií PlayStationu taktéž zvýšenou cenovku, která u standardní edice digitální verze Demon's Souls v tuzemsku převyšuje 2100 Kč. Za zcela nepravdivé naopak označil nedávnou zprávu Bloombergu, v níž se psalo o tom, že Sony zvažovala ještě vyšší navýšení cen.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama