Oznámena služba Steam Greenlight pro sdílení a hodnocení nezávislých her na Steamu
Novinka Oznámena služba Steam Greenlight pro sdílení a hodnocení nezávislých her na Steamu

Oznámena služba Steam Greenlight pro sdílení a hodnocení nezávislých her na Steamu

Martin Cvrček

Martin Cvrček

1

Valve na konferenci indie vývojářů v Londýně oznámilo novou službu Steam Greenlight, díky níž bude možné lépe vybírat a hodnotit nezávislé hry na Steamu.

Reklama

Jak známo, Steam se stal jakýmsi nepřímým centrem nezávislých, jinak řečeno indie her. Dosud však byl proces schvalování a uvedení do prodeje dost složitý, tomu by měl ale být brzy konec, a to díky nové službě Steam Greenlight.

Greenlight pracuje na podobném principu jako už dlouho zavedený a oblíbený Workshop. Pokud tedy máte nějaký titul, jenž chcete uvést do prodeje na Steamu, stačí ho zveřejnit přes tuto službu. Ostatní pak budou moci váš výtvor hodnotit a komentovat, a pokud se bude obzvlášť líbit, po schválení ze strany Valve už může jít do prodeje.

Podmínkou je snad jen to, aby spolu se samotnou hrou byly zveřejněny nejméně 4 screenshoty, gameplay video a základní popis. Pokud jde o platformy, zatím se počítá s podporou Windows a Mac, postupem času ale lze očekávat i podporu Linuxu. Spuštění samotné služby se přitom dočkáme na konci srpna.

Bohužel, Greenlight je určen jen pro placené tituly, nepočítejte tedy s ničím bezplatným, ale i tak jde určitě o významný krok kupředu, jenž řada indie vývojářů bezesporu využije. Ti ostatní se aspoň můžou těšit na nával nezávislých titulů všeho druhu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama