Nové koncepty z Dishonored 2 a detailnější popis jednotlivých schopností
Dishonored 2 Novinka Nové koncepty z Dishonored 2 a detailnější popis jednotlivých schopností

Nové koncepty z Dishonored 2 a detailnější popis jednotlivých schopností

Jan Kalný

Jan Kalný

13

Další den, další novinky týkající se Dishonored 2.

Reklama

Pokud jste to pod náporem hypu Battlefieldu 1 nezastihli, několik dní zpátky jsme vás poměrně bohatě informovali o nových věcech, na které se můžete v Dishonroed 2 těšit. Mezi nimi byl i poměrně fádní popis schopností. Tentokrát se Game Informer podělil o řadu nových concept artů a o několik poznámek k některým z nich, včetně daleko detailnějšího popisu schopností.

Loď, kterou můžete vidět napravo, se jmenuje Dreadful Wale a přesně tohle je ta loď, která slouží jako vaše základna. Vaše postava (Emily nebo Corvo) bude mít vlastní kajutu a budete se také moci podívat do místnosti s motorem a kouknout se, jak celá loď funguje.

Tohle je ukázka schopnosti Far Reach, kterou Emily disponuje. Kromě možnosti se „teleportovat” na vzdálená místa budete také moci přinést vzdálené předměty a osoby k sobě. Od dob traileru se ale samotný vzhled schopnosti zjevně změnil. Místo fyzické ruky je to spíše jakýsi stín.

Největší změnou ve hře je samozřejmě prostředí. Dunwall se podobal spíše Anglii a obecně Velké Británii, zatímco Karnaca se více podobá středozemním městům, jako je Barcelona. Podle všeho se autoři také inspirovali Kubou a Lyonem. Stejně tak se tým inspiroval fotografiemi z 20. let 20. století, ale samotná hra spíše dělá dojem, jako kdyby se odehrávala v roce 1850.

A na jaké schopnosti že se to můžeme těšit?

Emily - Far Reach

Far Reach si lze poměrně snadno splést s Blinkem, schopností Corva. Na první pohled fungují obě schopnosti stejně - můžete se díky nim dostat z jednoho místa na druhé velmi snadno a rychle, ale tady podobnosti končí. Zatímco Blink vás doslova velmi rychle a neviditelně přemístí z místa A na místo B, Emily musí využívat svou stínovou ruku (viz concept art nahoře). To znamená dvě věci. Nejen, že je samotná „teleportace” mírně pomalejší, ale především vás můžou nepřátelé vidět. To znamená, že je v případě hraní za Emily nutné se spoléhat na to, jak znáte samotnou lokaci, než to, že se prostě teleportujete jinam.

Další důležitou změnou oproti Blinku je fakt, že jde opravdu o fyzickou ruku, a ta, pokud je schopnost dostatečně vylepšená, může fungovat jako jakýsi hák. Pomocí něho si můžete zdálky sebrat předměty nebo přitáhnout nějaké osoby a zabít je, zpacifikovat nebo použít jako lidský štít.

Emily - Mesmerize

Mesmerize je poměrně zajímavou schopností, která se dá využít téměř vždy. Pomocí ní totiž můžete otevřít jakousi trhlinu v prostoru a odvést pozornost stržného, který bude kompletně hypnotizovaný a podle slov kreativního ředitele zažije „nemyslitelné horory, ale tak nějak se mu to líbí.”

S následujícími vylepšeními pak lze jedinou trhlinou odvést pozornost až čtyř lidí.

Emily - Domino

Domino, alespoň podle mě, patří k těm nejzajímavějším schopnostem, na jaké se můžeme těšit. Základní princip téhle schopnosti spočívá v tom, že můžete spojit dva nebo více lidí (v závislosti na vylepšení) a jakkoliv je ovlivněna jedna osoba, tak je ovlivněna i ta další. Zabijete toho jednoho a ten druhý také umře. Není snad nutno dodávat, že časem bude tahle schopnost pravděpodobně zdrojem nejkreativnějších vražd.

Emily - Shadow Walk

Shadow Walk zní na papíře jako něco z hororu. Emily se bude moci transformovat do jakési stínové entity, kterou je těžké odhalit a která se může promáčknout různými škvírami. Stejně tak můžete v téhle formě někoho zabít. Vylepšení pak udává, kolikrát někoho můžete zabít, než se vrátíte do normální podoby.

Emily - Doppelganger

Pokud umíte anglicky, asi vám už došlo, o co se jedná. Doppelganger ve zkratce znamená dvojník a přesně to tahle schopnost dělá. Vytvoří vám dvojníka, resp. dvojnici. Ta slouží na odvádění pozornosti. Pokud jí někdo spatří, začne utíkat pryč.

Všechny schopnosti lze samozřejmě různě kombinovat do sebe a výjimkou není ani Doppelganger například s Dominem, kdy můžete spojit vaší dvojnici s různými strážnými a dvojnici zabít.

Corvo - Blink

Teď se dostává na řadu Corvo a jeho schopnosti. Pokud jste dohráli první díl, tak vás tady nic nepřekvapí. Všechny schopnosti jsou stejné, jenom vylepšené. První na seznamu je Blink, kterou jsem lehce popisoval u Far Reach. Největší změnou je ovšem to, že se čas zastaví, pokud se nehýbete. Stejně tak, jako tomu bylo v případě hraní za Dauda v příběhových datadiscích.

Druhým vylepšením je možnost využívat Blink v soubojích daleko dynamičtěji. Pomocí hybnosti, kterou dostanete z teleportace, můžete vaše nepřátele kopnout. Stejně tak je nyní můžete zabít skrz okno nebo z římsy.

Corvo (a Emily) - Dark Vision

Dark Vision ve svém principu funguje velmi podobně jako v prvním díle - můžete odhalit skryté věci nebo nepřátele. Samotné fungování je ale trochu jiné. Už nejde o jakési „noční vidění”. Tentokrát každých osm vteřin vyšlete impulz a můžete tak snadno zmapovat velkou oblast.

Corvo - Devouring Swarm

Schopnost Devouring Swarm nedostála téměř žádných změn. Ačkoli jsou tentokrát nepřítelem ve hře krevní mouchy, nikoliv krysy jako v Dunwallu, Corvo je pořád může povolat do boje a fungují stejně jako v prvním díle. Krysy zabít - krysy sežrat - krysy nenechat mrtvoly. Můžete si ale schopnost vylepšit, abyste mohli povolat větší hejno, případně dvě naráz.

Corvo - Possession

Possession, možnost někoho posednout, se opět vrací a opět nemá nikterak obrovské změny ve svém základu. Tentokrát je spíše důležité zmínit dvě vylepšení, která si můžete pro tuto schopnost odemknout. Tím prvním je možnost řetězování. Ve zkratce můžete skákat z jedné osoby na druhou.

Druhým vylepšením je možnost posednout mrtvé tělo, díky čemuž můžete snadno uniknout pozornosti.

Corvo - Bend Time

A v neposlední řadě tu máme možnost zpomalit nebo zastavit čas. To opět funguje stejně jako v prvním díle. Změnou je ovšem fakt, že tentokrát můžete čas nejen zastavit, ale i posunout lehce dopředu a urychlit tím některé věci.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama