Představen multiplayer Call of Duty: Infinite Warfare
Call of Duty: Infinite Warfare Novinka Představen multiplayer Call of Duty: Infinite Warfare

Představen multiplayer Call of Duty: Infinite Warfare

Vojtěch Zikán

Vojtěch Zikán

27

Návrat jetpacků a wallrunningu, přizpůsobení RIG obleku, granát vytvářející černou díru a k tomu všemu i multiplayerová beta.

Reklama

Dnes večer se konala událost Call of Duty XP, kde se poprvé světu představila hra více hráčů v Infinite Warfare. Studio Infinity Ward se díky tříletému vývojovému cyklu odvážilo experimentovat a posunout svou novou hru na další žebříček.

Infinity Ward se inspirovalo u svých přátel z Treyarchu a přišlo s vlastní obdobou specialistů z Black Ops 3. Hráči v Infinite Warfare si tak budou moci upravit svůj RIG oblek, který obdařuje postavy jednou speciální zbraní (masivní těžký štít či rychlopalná kuše) a schopností (dočasné zrychlení nebo neviditelnost).

Existuje zde šest odlišných obleků, z nichž každý disponuje trojicí různorodých zbraní/schopností: Warfighter, Merc, Synaptic, FTL, Stryker a Phantom. Každý RIG se liší nejen vzhledem, ale i svojí specializací, například Warfighter je specialista na boj v úzkých prostorách.

Call of Duty: Infinite Warfare nabídne dosud neviděnou techniku, od inteligentních výbušných dronů až po zařízení vytvářející malou černou díru pohlcující nepřátele. Zbrojní arzenál se rozšířil až na stovky nových zbraní, které se navíc dají upravovat. Každá zbraň má několik úrovní, které kromě upravených vlastností nabízí i vychytávky navíc. Za zmínku stojí možnost naplnit svoji munici nanodrony, které poškozují nepřítele ještě několik sekund po zásahu.

Chybět nesmějí ani scorestreaky, které se víceméně podobají těm z předchozích dílů. Do očí ale určitě praští odměna v podobě obřího mecha, který řídí počítač nebo hráč na dálku. Taková obdoba titánů z konkurenčního Titanfallu 2.

Největší změnou jsou ale určitě mapy. Už nebojujeme pouze na Zemi, tentokrát se vydáme i na ostatní planety naší soustavy. Hráči se tak budou bít ve Švýcarsku na Zemi, na Marsu, Měsíci, ve vraku vesmírné lodě či na měsících Saturnu. Nečekejme však žádné gigantické bojiště, hra opět sází na malé až střední mapy.

Infinite Warfare opět není záležitosti, kdy stojíme nohama pevně na zemi. I zde se budou hráči pohybovat a nadnášet jetpacky. Vrací se i běhání po zdech z Black Ops 3. Je to sice lepší, než exo skoky z Advanced Warfare, ale i tak to není to, co hráči chtějí.

Herní módy se opět rozšíří o několik nových i starších kousků. Kromě návratu nepopulárního módu Team Defender z Modern Warfare 3 zde bude jakási obdoba Team Deatmatche nazvaná Frontline, v níž nebude docházet ke změně spawnů.

Stejně jako minulý rok, i letos nabídne nové Call of Duty multiplayerovou betu. Ta bude dostupná již 14. Října, a to nejdříve na konzoli PS4 (Xbox One bude následovat). Přístup do ní dostanou pouze zákazníci, co si hru předobjednají. Žádná otevřená beta po vzoru Battlefieldu 1 se tedy nekoná. Zarážející ale je, že PC komunita žádnou betu nedostane. Activision tak pokračuje ve svém nepopulárním stylu a PC komunitě hází další klacky pod nohy.

Activision také vydá Jackal Assault, minihru pro virtuální realitu. Tuto hříčku obdrží zdarma všichni majitelé PS4 verze Call of Duty: Infite Warfare. Jackal Assault bude simulovat létání ve stejnojmenném stroji ze hry pro jednoho hráče. Čekat můžete podobný projekt jako Star Wars: Battlefront Rogue One: X-Wing VR Mission.

Call of Duty: Infinite Warfare vyjde 4. listopadu 2016 na PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama