Prey se odehrává v alternativní verzi reality
Prey Novinka Prey se odehrává v alternativní verzi reality

Prey se odehrává v alternativní verzi reality

Martin Cvrček

Martin Cvrček

2

Ve světě Prey například americký prezident J. F. Kennedy přežil atentát v Dallasu v roce 1963.

Reklama

Jak víme, Prey od Bethesdy se odehrává v budoucnosti roku 2032. Nejde však o stejnou realitu, v jaké se nacházíme my. V alternativní verzi reality, do níž je zasazené Prey, například americký prezident J. F. Kennedy přežil atentát, k němuž došlo v texaském Dallasu v listopadu roku 1963.

Jak se dozvíme na webu Bethesda.net a v nově zveřejněném rozhovoru, vytvoření alternativní verze reality umožňuje Arkane Studios pozměnit určité věci. Vesmírný program Spojených států je kupříkladu mnohem lepší a vyspělejší a stanice Talos I, na níž se hra odehrává, je jedním z jeho produktů.

Architektura, kterou na stanici uvidíme, také odráží alternativní vývoj událostí. Ten měl za následek třeba větší vliv stylu 60. a 70. let 20. století, i když je prostředí stále poměrně futuristické.

Podoba stanice Talos I je na pohled dost extravagantní a za tento fakt může společnost Transtar, která stanici postavila a která chtěla její podobou nalákat nejlepší vědce z celého světa.

Bude určitě zajímavé sledovat, jakými dalšími způsoby se alternativní vývoj dějin v podání Arkane Studios do hry promítne. Hrátky s osudem J. F. Kennedyho jsou určitě zajímavým, ale rozhodně ne vzácným krokem. Stačí si vzpomenout třeba na román Dallas 63 od Stephena Kinga nebo jeho seriálovou adaptaci, vynikající minisérii 11.22.63.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama