Úřady si posvítí na Sony kvůli krádeži dat z PSN
Novinka Úřady si posvítí na Sony kvůli krádeži dat z PSN

Úřady si posvítí na Sony kvůli krádeži dat z PSN

Michal Burian

Michal Burian

35

Společnost Sony podle všeho nevarovala uživatele včas. Jejich kreditní karty byly dost dlouho ohroženy.

Reklama

Britská organizace ICO požaduje prošetření postupu společnosti Sony, která podle všeho nevarovala uživatele včas a vystavila jejich kreditní karty velkému nebezpečí.

"Bereme zanedbání ochrany údajů velmi vážně," nechala se slyšet organizace Information Commissioner's Office skrz britský Eurogamer.

"Každý podnik nebo organizace, která zpracovává osobní údaje ve Velké Británii, musí zajistit, že vše bude v souladu s právními předpisy, včetně toho, aby byla citlivá data v bezpečí."

"V nedávné době jsme byli informováni o incidentu, do něhož se zapojila Sony. Kontaktovali jsme Sony a budeme provádět další šetření, abychom zjistili přesnou příčinu předtím, než rozhodneme o opatření, které budeme muset zavést."

Společnost Sony čelí obvinění, že pozdě upozornila své zákazníky o možnosti odcizení informací o kreditních kartách. Ta totiž oficiální vyjádření poskytla až dnes ráno (ochrana PSN ovšem byla prolomena již před týdnem). Ihned ráno se objevily informace, které naznačují, že Sony ukládala uživatelská hesla jako prostý text, bez jakéhokoliv zašifrování.

Sony se rovněž zavávala, že vystopuje hackery, kteří jsou za tyto problémy zodpovědní. Více informací se dočtete v našem dřívějším zpravodajství.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama