10 zajímavostí z Grand Theft Auto Online
Speciály GTA 5 Článek 10 zajímavostí z Grand Theft Auto Online

10 zajímavostí z Grand Theft Auto Online

Michal Burian

Michal Burian

106

V multiplayerové verzi očekávaného GTA V se rozhodně nudit nebudete. Seznamte se s 10 zajímavostmi <strong>+ nové obrázky</strong>.

Reklama

Renomovaný portál IGN pokračuje v kanonádě informací ze světa nadcházejícího a velmi očekávaného Grand Theft Auto V. Ve středu tamní redakce publikovala článek s 10 zajímavostmi z GTA Online.

V článku se dočtete o obrovské svobodě, jako první bylo zmíněno přepadení obchodu se smíšeným zbožím. Se svým kamarádem si nasadíte masku a brýle a jdete na věc. Jeden z vás vytáhne na prodavače za pultem zbraň. Před headset můžete začít křičet a tím zastrašit prodavače, aby vám rychleji dal peníze z kasy. Nakonec musíte pochopitelně utéct, pokud budete dostatečně rychlí, může to být bez policajtů. O kořist se s pařákem či parťáky dělí ten, komu prodavač dal peníze. Záleží tak pouze na něm, zda se zachová fér a rozdělí lup správným dílem nebo také může dát pouze deset procent.

Jako druhé přišly na řadu závody. V jakémkoliv okamžiku můžete na libovolnou část mapy umístit značku, a jakmile všichni kamarádi souhlasí, spustí se odpočítávání do startu závodu. Redaktor IGN viděl závod dvou hráčů, každý měl výkonný sporťák. Vše ale narušil zátaras policejních aut a pochopitelně to skončilo čtyřmi hvězdičkami a přestřelkou.

Teď tu máme jednu z misí. Podle novináře šlo o úžasnou a epickou výzvu nejvyššího kalibru. Crew čtyř lidí se musela dostat do střežené vojenské základny a ukrást nákladní letadlo a dostat ho na předem určené klidné místo, které nebylo zrovna blízko.

Hráči zvolili vrtulník, při letu viděli nádherný západ slunce nad San Andreas. Romantickou chvilku narušila masivní přestřelka s armádou, která bránila hráčům dostat se do hangáru k nákladnímu letadlu. Spoluhráči mu kryli záda, zatímco pisálek naskočil do náklaďáku, aby uvolnil místo a mohl následně vzhlédnout s letadlem. Konečně měl volnou cestu, rychle se přesunul do letadla a držel tlačítko RT (hrál na Xboxu 360). Za okamžik motor nastartoval a letadlo se rozjelo. Zbytek crow během toho všeho zneškodnil armádu a celá skupina se s letadlem přesunula na ranvej a snažila se dostat do vzduchu dřív, než další vojáci střelbou letadlo poškodí.

S letadlem se vydali na server a opět se mohli kochat krásným pohledem. To už se ale museli připravovat na přistání. Pilot se postaral o vytáhnutí podvozku, ubral plyn a začal brzdit. Kupodivu se mu s velkým letadlem podařilo bezpečně přistát. Mise dopadla úspěšně a nikdo nezemřel.

Už to bylo naznačeno v traileru, GTA V nabízí plně hratelný golf a tenis v podobě mini-hry. Těchto radovánek si můžete užívat i v multiplayeru, k dispozici máte několik tenisových kurtů v Los Santos a jedno 18-ti jamkové golfové hřiště. Při hraní golfu si musíte dát pozor na správné načasování, aby byl švih pokud možno co nejlepší. Tenis lze hrát ve dvou hráčích, zatímco golf ve čtveřici.

Váš dům, váš svět. Tak tohle přesně platí v GTA Online. Za těžce vydělané peníze si můžete koupit luxusní dům se všemi populárními věcičkami a následně se pochlubit kamarádům a ostatním hráčů. Do svého sídla můžete pozvat přátele a společně s nimi sledovat televizi, kouknout se do teleskopu a prohlédnout si detailně svět nebo sledovat vylomeni ostatních hráčů na serveru díky aktuálním Weasel News v TV, stejně tak se můžete bavit při sledování bezpečnostních kamer v blízkosti svého domu. Pochopitelně nechybí ani odpočinek po náročném dni a sprcha, která jistě bodne a především z vás smyje krev.

A co dalšího se dá dělat v GTA Online? Pokud vás už nebaví se volně bavit ve Free Roam módu, tak se svou crow můžete začít plnit mise. Podle Rockstaru jich při spuštění multiplayeru budou stovky a vy budete moci sestavit seznam a dát možnost hlasovat ostatním hráčům. Další mise budou později přidány a Rockstar dokonce tvrdí, že pokud se komunitě nebude nějaká mise líbit, mohou ji kdykoliv odstranit. Jo a mimochodem, mise budou pro dva až 16 hráčů.

Jednou z dalších zajímavostí bude možnost navštívit kino a společně s dalšími hráči sledovat různé filmy a společně se bavit. Redaktor IGN si bohužel tuhle část vyzkoušet nemohl, vývojáři ho ale ujistili, že se můžete v klidu dívat nebo se různě bavit.

Dávejte si pozor na své peníze. Už jste jistě četli, že peníze z loupeží, závodů atd. budete mít ve své peněžence. Je tu ale jeden velký háček, pokud zemřete, tak peněženka i s obnosem peněz zůstane na místě a kdokoliv ji může sebrat a užívat si vašich těžce vydělaných peněz. Proto není od věci se jednou za čas zastavit v jednom z mnoha bankomatů, které jsou roztroušené po celém městě, a bezpečně uložit na bankovní účet své peníze. Ammu-Nation a další obchody navíc přijímají debetní karty, takže u sebe nemusíte nosit ani velkou hotovost.

Tak tohle je vážně bomba, jež byla představena v nedávném traileru. Rockstar dá hráčům editační nástroje, které jim umožní vytvářet vlastní mise v GTA Online. První verze těchto nástrojů bude k dispozici při spuštění multiplayeru - 1. října - a umožní deathmatch a závody. Další možnosti přijdou později.

Poslední perlička, nebylo by to Grand Theft Auto, kdybyste ve hře více hráčů nemohli navštívit striptýzový klub. A kdo chodí do striptýzového klubu sám? No přece nikdo, i v GTA Online budete moci s kamarádem navštívit tento "svatostánek" a třeba se dotknout i dívky, která tancuje jen pro vás. Dejte si ale pozor, vyhazovači vás mohou chytnout za flígr a násilně vás vyprovodit na chodník ulice.

Tak nezapomeňte, už 17. září vychází PlayStation 3 a Xbox 360 verze Grand Theft Auto V, přičemž GTA Online bude slavnostně spuštěno 1. října.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama