12 minut z připravovaného kosmického hororu Moons of Madness
Moons of Madness Novinka 12 minut z připravovaného kosmického hororu Moons of Madness

12 minut z připravovaného kosmického hororu Moons of Madness

Ondřej Partl

Ondřej Partl

1
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One
Reklama

Už je tomu již dva roky, co nám poprvé byla představena hororová hra Moons of Madness. Za tu dobu se kolem hry stalo mnoho událostí, kde asi nejvýznamnější z nich bylo uzavření smlouvy tvůrců z Rock Pocket Games s vydavatelskou společností Funcom.

Ta měla za následek především dvě věci. První byla odklonění se od původního konceptu, kdy hra měla zobrazovat realističtěji podanou duševní nemoc a oddělovat ji od klasického "lovecraftovského" šílenství. Druhým následkem pak bylo zakomponování hry do světa MMO od Funcomu, The Secret World, v němž se všechny možné nadpřirozené síly pohybují v našem světě.

Nicméně základní premisa zůstává stejná. Před lety lidstvo zachytilo tajemný signál, pocházející z Marsu. Vědci vyhodnotili, že pochází od inteligentní formy života a tak začnou s výstavbou základny Invictus, nacházející se právě na rudé planetě. Vy jakožto hráč se vžijete do role Shane Neweharta, technika jenž má za úkol se starat právě o tuto základnu. Bohužel, jak to tak v hororech ostatně bývá, začnou se dít podivné věci.

A nyní se konečně můžeme trochu blíže podívat na samotnou hratelnost, jelikož autoři vydali první gameplay ukázku. V té se odehrává přesně to, co by člověk od kosmické hororové adventury očekával. Problikávání světel, expoziční komunikace přes vysílačku, jump-scary, chapadla, to vše je zde přítomno. Každopádně to i přes jistou kýčovitost působí velmi zajímavě a především to opravdu dobře vypadá a zní.

Moons of Madness vyjdou letos na Halloween, tedy 31. října, na PC, PS4 a Xbox One.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama