Hogwarts Legacy Novinka 14 minut z hraní Hogwarts Legacy

14 minut z hraní Hogwarts Legacy

Ondřej Partl

Ondřej Partl

55
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Výlet do Bradavic vypadá jako splněný sen každého fanouška.

Reklama

Včera ve 22:00 proběhl speciální stream State of Play věnovaný očekávanému projektu od Avalanche Software, jímž není nic menšího než Hogwarts Legacy.

Samotná akce trvala něco málo přes 20 minut, kdy jejím vrcholem bylo 14 minut záběrů ze samotného hraní, během nichž jsme dostali pohled na mnoho jednotlivých prvků.

Jak už tedy nějakou dobu víme, tak se titul bude odehrávat v 19. století, tedy ještě nějaký čas před dobou Harryho Pottera (a nejspíše ještě před narozením Mloka Scamandera). To následně tvůrcům umožňuje, abychom zažili zcela nový příběh v kůži studenta pátého ročníku jedné ze čtyř kolejí, kterého si sami vytvoříme, přičemž i jeho ve stylu Harry Pottera doprovází jistá dávka popularity, a to kvůli jeho minulosti.

Příběhově se následně bude řešit skřetí povstání vedené Ranrokem, ke kterému se přidal temný čaroděj Victor Rookwood. Nicméně ani naše postava nebude zcela bez spojenců, kdy se na naši stranu přidá třeba profesor Eleazar Fig.

https://thumbs.gfycat.com/HospitableUntidyEland-mobile.mp4

Nyní už ale k hratelnosti. Hra je akčním RPG, v němž budete objevovat (pěšky, na koštěti i hřbetu Hipogryfa) jak Bradavice, které ukrývají hromadu různých tajemství a spletitých chodeb, tak i okolí, kdy navštívíme třeba Prasinky (zde nalezneme mnoho roztodivných postav, ale i obchodníky s různými potřebami), podíváme se do Zapovězeného lesa, a také prozkoumáme, co leží za Černým jezerem.

Při tomto průzkumu pak nevyhnutelně narazíme na různé hádanky, ale i nějaké nepřátele, s nimiž se budeme muset vypořádat. A jak to uděláte, to bude do velké míry na vás. Můžete totiž definovat svůj bojový styl, kdy lze freneticky sesílat různá zaklínadla, která lze různě kombinovat, ale také můžete využít kradmého postupu a za pomoci zaklínadla Petrificus Totalus jednotlivce odklízet potichu. Do toho budete využívat různé lektvary a další doplňky. Cvičení ale samozřejmě dělá mistra, takže vaření lektvarů i samotná kouzla se budete postupně učit a vylepšovat na jednotlivých hodinách. Ostatně stále jste student.

https://thumbs.gfycat.com/PinkDeficientAnemonecrab-mobile.mp4

Nicméně ne všechna stvoření, která potkáte, jsou automaticky nepřátelská. Tento kouzelnický svět totiž skrývá mnoho úchvatných tvorů, jenž lze různě hladit a starat se o ně, a to třeba ve vašem magickém viváriu, které naleznete v Komnatě nejvyšší potřeby. Toto vivárium pak dokonce jde různě upravovat, abyste do něj promítli kousek sebe.

Když už jsme ale nakousli Komnatu nejvyšší potřeby, tak ta ve hře bude fungovat jako taková základna, kde můžete vylepšovat svou výbavu, pěstovat rostlinky a vařit lektvary. Zde jsme si však v záběrech mohli povšimnout toho, že se zde objevují různé časovače, které poměrně záhy vytvořily obavy kvůli mikrotransakcím. Jak to ale podle slov komunitního manažera, Chandlera Wooda, vypadá, tak ve hře by tento nešvar dostupný být neměl. Kromě toho se jedná o kompletně singleplayerové RPG bez multiplayerových prvků.

Následně se ještě můžete podívat za oponu samotného vývoje, kde vás jednotliví členové týmu seznámí s různými myšlenkovými pochody, které dopomohly tomu, aby zdejší kouzelnický svět přišel k životu.

Titul by posléze skutečně měl stihnout konec tohoto roku.

V tu dobu se dočká PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S i Nintendo Switch.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama