20 let od vydání Resident Evil
Resident Evil Novinka 20 let od vydání Resident Evil

20 let od vydání Resident Evil

Michal Burian

Michal Burian

7

Hororová série slaví 20. narozeniny. Všechno nejlepší!

Reklama

V letošním roce své milníky oslavili Pokémoni a Sonic. Dnes se k nim přidává i hororová série Resident Evil, která světlo světa spatřila před 20 lety, 22. března 1996. Z redakce Zingu přejeme všechno nejlepší a doufáme, že se v budoucnu dočkáme dalšího kvalitního dílu, který naváže na kořeny.

Při této příležitosti vydal Capcon video, ve kterém veterán Hiroyuki Kobayashi (pracoval na sérii od samotného vzniku) připomíná začátky a ohlíží se za hrami, filmy a dalšími věci se značkou Resident Evil. Z videa, které obsahuje anglické titulky, se dozvíte, že se Kobayashi připojil k týmu jako programátor, na starost měl malé tvory, včetně pavouků, včel a vran.

Kobayashi přibližuje napětí ve studiu, které bylo znát při vývoji prvního dílu. Resident Evil byl od ostatních her odlišný a lišil se i od projektů, na kterých dříve zaměstnanci Capcomu pracovali. V týmu tak panovaly neshody, které dokázal tým vyřešit a vytvořil jeden z klenotů společnosti Capcom. Zajímavé je, že Kobayashi není velkým fanoušek hororu a u Resident Evil se nebál, ale to má důvody někde jinde. Jako vývojář věděl o příběhovém pozadí vše.

A jak se jim vlastně povedlo vytvořit tak oblíbenou značku? Dle programátora díky oslovení širokého publika, zombie tématiky a příběhových prvků.

Hiroyuki Kobayashi se postupně vypracoval na producenta a stál u zrodu dalších dílů Resident Evil, stejně tak u Dino Crisis nebo Devil May Cry.

Závěrem dodejme, že série Resident Evil prodala přes 66 milionů kusů. Capcom v současné době plánuje starší díly v novém kabátku (Resident Evil 4, 5 a 6) pro PlayStation 4 a Xbox One. Šestý díl vyjde již 29. března za 20 euro (cca 540 Kč), ale pouze v digitální podobě.

Na Steamu zároveň probíhá sleva na vybrané díly, kupříkladu Resident Evil 6 koupíte za 18 euro,zatímco pátý díl za 6,79 euro.

Dnes má Capcom rovněž zveřejnit první video z plánované série, které se retrospektivně podívá na sérii Resident Evil.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama