200 milionů lidí si zahrálo Fortnite
Fortnite Novinka 200 milionů lidí si zahrálo Fortnite

200 milionů lidí si zahrálo Fortnite

Michal Burian

Michal Burian

38
Platformy Windows PC Nintendo Switch Switch PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One Apple iOS Android Android

Před půl rokem to bylo 125 milionů.

Reklama

Ve společnosti Epic Games si mohou gratulovat. Před časem to s nimi vypadalo různě, ale po stvoření Fortnite vstoupají ke hvězdám. Tuhle pestrobarevnou online akci si zahrálo již 200 milionů lidí. To je o 60 procent více než tomu bylo v červnu před necelým půl rokem, kdy Epic uváděl více než 125 milionů hráčů.

200 milionů zní skutečně krásně. Nesmíme ale zapomínat, že jsou do tohoto čísla zahrnuti i hráči, kteří hru zapnuli jen jednou, nezaujala je a už se k ní nikdy nevrátili. Směrodatnější je tedy číslo 8,3 milionu. To uvádí souběžný počet hráčů. Jen není jasné, zda jsou zahrnuty obě verze Fortnite: bezplatný Battle Royale a placený Save the World mód. Abyste dostali ještě lepší představu o úspěchu Fortnite, tak za celý srpen hru hrálo rekordních 78,3 milionu unikátních hráčů.

Dnes pro Fortnite vychází aktualizace s označením 6.31. Kromě různých oprav a vylepšení přidává časově omezený režim Team Rumble pro 20 hráčů v Battle Royale stylu, legendární brokovnici a další věci.

Fortnite je dostupné na platformách PC, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, iOS a Android. Daří se také mikrotransakcím. Hráči si kupují kostýmy, speciální tanečky a další věci, aby svou postavičku v bitvách odlišili od ostatních. Když už u těch tanečků, tak tvůrci hledají inspiraci v reálném světě u slavných osobností jako jsou fotbalisté nebo rappeři. A právě některým rapperům se nelíbí, že si Epic Games bez dovolení vypůjčil jejich kreace a vydělává na nich. Kupříkladu 2 milly zvažuje podání žaloby.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama