2335 korun bude stát umístění hry na Steam
Novinka 2335 korun bude stát umístění hry na Steam

2335 korun bude stát umístění hry na Steam

Michal Burian

Michal Burian

36

Každý, kdo bude chtít mít svou hru na Steamu, bude muset zaplatit poplatek. Ten se mu za určitých okolností vrátí.

Reklama

Během letošního jara má Valve v plánu vypnout Steam Greenlight a nahradit ho službou pojmenovanou Steam Direct. Ta bude sloužit pro vložení hry na Steamu, aniž by o tom rozhodovala komunita svými hlasy jak se děje dnes prostřednictvím Greenlightu. Steam Direct bude určen pro nezávislé tvůrce, kteří vyplní požadované informace o své hře, podepíšou smlouvu a zaplatí poplatek ve výši 100 dolarů (cca 2335 korun).

Tento poplatek se autorům hry vrátí, stačí, když jejich projekt v prodejích utrží 1000 dolarů (cca 23 350 korun).

Původně ve Valve zvažovali poplatek ve výši 500 dolarů, ve hře byly také další v rozmezí 200 až 500 dolary, ale ze všeho rychle sešlo. Vedení Valve si promluvilo s tvůrci her a komunitou a došli k názoru, že by částka 500 dolarů (přes 11 500 korun) byla velkou překážkou pro začínající herní vývojáře, kteří počítají každý dolar a často vytvářejí hry ve svém volném čase. Jim nechce Valve zbytečně házet klacky pod nohy.

Je více než jisté, že poplatek sto dolarů nezamezí přívalu všelijakých titulů na Steam. O to se má postarat něco jiného, Valve postupně upravuje hlavní stránku Steamu, kde se budou objevovat výhradně tituly, které jsou zajímavé. Pomůže s tím algoritmus, který již dnes funguje. Na hlavní stránce si všimněte vybraných a doporučených titulů, sekci nově vydané políček s populárními hrami, které vyšly tento měsíc, nebo nejprodávanějších za poslední měsíc.

Více zde.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama