2K Marin zřejmě chystá XCOM střílečku z pohledu třetí osoby
Novinka 2K Marin zřejmě chystá XCOM střílečku z pohledu třetí osoby

2K Marin zřejmě chystá XCOM střílečku z pohledu třetí osoby

Michal Burian

Michal Burian

11

Naznačují to obrázky, které se objevily na internetu. Jde o oznámenou FPS, která je neustále odkládaná?

Reklama

Tvůrčí celek ze studia 2K Marin již nějaký ten pátek chystá střílečku z pohledu první osoby ze sci-fi universa XCOM. Na internetu se ale objevily záhadné obrázky, které naznačují, že by to mohlo být úplně jinak, čemuž nahrává i další fakt. A to, že vydavatelství 2K Games již poněkolikáté odložilo tajemný XCOM, naposledy letos v květnu na fiskální rok 2014 (duben 2013 až březen 2014).

Nikdo se tak nemůže divit, že se na internetu ihned začalo vehementně diskutovat, poněvadž z uniklých obrázků (od marketingové společnost, jež zjišťovala, zda by hráči byli ochotni zaplatit plnou cenu) je jasně patrné, že nejde o střílečku z pohledu první osoby, ale ze třetí. Že by tedy za odklady stálo rozhodnutí přepracovat FPS na TPS?

Ono by to dávalo celkem i smysl, z pohledu třetí osoby by se hráči mnohem lépe orientovali, když by rozdávali rozkazy svému týmu.

Průzkum rovněž zmiňuje, že by hra měla vyjít pro konzole PlayStation 3 a Xbox 360 pouze v digitální podobě. O PC verzi nepadlo ani slovo, i když XCOM FPS by měla vyjít i na počítače.

Společnost 2K Games akorát vzkázala, že žádné oznámení ohledně XCOM neudělala a nebude komentovat spekulace. Vypadá to ale, že hře nevěří.

Připomeňme, že akce XCOM byla původně oznámena na E3 v roce 2010 se smíšenými pocity nejen novinářů, ale také hráčů. Vydání bylo následně několikrát odloženo. Na titulu pracují mj. vývojáři, kteří se podíleli na BioShock 2.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama