2K na Summer Game Festu představí nový díl slavné série
Civilization Novinka 2K na Summer Game Festu představí nový díl slavné série

2K na Summer Game Festu představí nový díl slavné série

Jan Urbančík

Jan Urbančík

6
Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Bude to BioShock 4, Civilization VII nebo snad nová Mafia?

Reklama

Už za pár týdnů nás čeká akce Summer Game Fest v podání Geoffa Keighleyho. A přestože si vždy moderátor a pořadatel v jedné osobě nechává určitá překvapení, často před svými akcemi oznamuje alespoň několik her, které se daný večer objeví, aby na prezentaci diváky nalákal. Nejinak je tomu letos a Keighley oznamování odstartoval velkou zprávou.

Oficiální účet Summer Game Festu na Twitteru v krátké zprávě píše, že na akci bude představena "nová iterace jedné z největších a nejmilovanějších sérií společnosti 2K". Vydavatelský label spadající pod Take-Two má na starosti hned několik mimořádně populárních značek, takže výběr je větší, než by se mohlo na první pohled zdát.

Hlavním kandidátem je každopádně BioShock 4. Hra, která vzniká ve studiu Cloud Chamber, jež bylo pro tyto účely založeno už v roce 2019. Kromě oznámení, že se na hře pracuje, o ní oficiálně nevíme vůbec nic. Nějaké úniky už tu byly, ale těžko zatím ověřit jejich věrohodnost.

Další možností by mohla být Civilization VII, pokračování slavné série tahových strategií od studia Firaxis. Že se na něm pracuje, víme oficiálně už od února loňského roku, nad rámec toho ale, stejně jako u BioShocku, nebylo oznámeno vůbec nic. Méně pravděpodobnou možností je pak nový XCOM. Pokud ale nějaký vzniká, bude nejspíš v ranější fázi vývoje než Civilizace.

Zapomenout nesmíme ani na sérii Mafia, kterou má aktuálně na starosti studio Hangar 13, jež má pobočky také v Praze a Brně. Nový díl byl potvrzen už v srpnu 2022, nad rámec toho opět oficiálně nevíme nic, v rámci úniků a spekulací se však mluvilo o prequelu. Před měsícem mimochodem insider Kurakasis tvrdil, že nás už brzy čeká oznámení.

Poslední z těch pravděpodobnějších možností je Borderlands 4, pokračování populární série looter shooterů od Gearboxu. Trojka vyšla v roce 2019 a spin-off Wonderlands v roce 2022. Tady ale nemáme ani potvrzení, že se na novém dílu vůbec pracuje.

A jak to vidíte vy, co myslíte, že 2K oznámí? Dozvíme se to 7. června, akce startuje v 23:00 středoevropského letního času.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama