2K nenápadně vydali hru XCOM Legends
Novinka 2K nenápadně vydali hru XCOM Legends

2K nenápadně vydali hru XCOM Legends

Jan Urbančík

Jan Urbančík

2
Platformy Apple iOS Android Android

Nejásejte předčasně, titul je určený pouze pro mobilní zařízení.

Reklama

Série XCOM má za sebou dlouhou historii, která se začala psát už roku 1994 vydáním hry UFO: Enemy Unknown, ačkoli velkou popularitu nabrala hlavně s příchodem rebootu XCOM: Enemy Unknown z roku 2012 od Firaxis Games. Vývojáři, kteří stojí také za sérií Civilization, následně vydali XCOM 2 a loni také spin-off s podtitulem Chimera Squad.

Dlouho se mluvilo o tom, že by ve studiu mohl vznikat třetí díl, ale to se změnilo minulý měsíc, když Jason Schreier informoval o tom, že Firaxis Games pracují na tahové strategii ze světa Marvelu. Přesto se nyní dozvídáme, že 2K vydalo zcela nový XCOM s podtitulem Legends. Ale je tu jeden háček.

Na první pohled skvělá zpráva asi fanoušky příliš nepotěší, XCOM Legends je totiž tahové RPG, které je určené pro mobilní zařízení. Navíc na něm nepracují Firaxis Games, ale studio Iridium Starfish, o kterém víme jen to, že spadá pod Take-Two Interactive a sídlí v Kalifornii. Magazín Eurogamer alespoň přinesl vyjádření společnosti 2K:

"Stále zkoumáme a testujeme nové věci, abychom našim fanouškům mohli nabídnout tu nejlepší zábavu a hodnotu. Iridium Starfish provedl soft-launch XCOM Legends v některých regionech, zatím nemáme další informace, které bychom mohli sdílet."

Celé to působí velice zvláštně, protože titul nebyl předem oznámen a až do vydání (které je zatím navíc omezené pouze na některé státy) o něm nikdo nevěděl. K dispozici nicméně máme gameplay záběry a také popisek na Google Play. Z něj se můžeme dozvědět, že se XCOM Legends odehrává 20 let po XCOM: Enemy Unknown, tedy ve stejné době jako XCOM 2. Postavíme se do role odboje a naším úkolem bude bojovat proti mimozemšťanům, kteří dobyli Zemi. Ve hře se nachází kampaň, ale také PvP režim.

Pokud byste měli zájem si hru vyzkoušet, tak si budete muset počkat. V Česku, ale i v mnohých dalších státech hra stále dostupná není. Zřejmě je to však jen otázka času, kdy titul vyjde i v dalších regionech.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama