A Way Out mohl skončit u Microsoftu
A Way Out Novinka A Way Out mohl skončit u Microsoftu

A Way Out mohl skončit u Microsoftu

Michal Burian

Michal Burian

2
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

„Brothersotevřeli spoustu dveří,“ prozradil Josef Fares.

Reklama

Zajímavá kooperativní hra A Way Out od Hazelight Studios mohla skončit u Microsoftu. Autoři Brothers: A Tale of Two Sons oslovili několik vydavatelů a mezi nimi byl i výrobce konzolí Xbox a operačních systému Windows.

S Microsofem dokonce byl podpis smlouvy velmi blízko, ale nakonec se Josef Fares dohodl s Electronic Arts. S Patrickem Söderlundem, výkonným viceprezidentem EA Worldwide Studios, se sešel týden před Microsoftem.

Pro EA se Fares rozhodl z důvodu, že společnost má pobočky ve Švédsku. Studio Hazelight totiž sídlí právě ve Stockholmu. Kdyby to byl Microsoft, pravděpodobně by titul vyšel pouze na Xbox One a Windows 10, takhle si ho můžou zahrát hráči na PC, PS4 a Xboxu One.

„Brothers otevřeli spoustu dveří. Byli jsme velmi blízko podpisu s Microsoftem,“ prozradil Fares pro IGN, že úspěch jejich předchozí hry jim umožnil lépe vyjednávat. Zároveň pochválil šéfa Xboxu Phila Spencera. Podle něho je to skvělý chlap s velkým nadšením pro hry.

A Way Out tak vyšlo v rámci programu EA Originals. Fares měl nad projektem plnou kontrolu (díky tomu můžete do hry pozvat kamaráda, který hru nevlastní), a dokonce EA z prodejů nemá ani dolar. Uvidíme, zda i další projekt tvůrců Brothers: A Tale of Two Sons a A Way Out bude vydán pod hlavičkou Electronic Arts.

„A Way Out je unikátním kooperativním počinem pro dva hráče, který může nabídnout zážitek přesahující cokoliv, co ve hře dělají samotní protagonisté. Jestli máte po ruce někoho, s kým si rozumíte a kdo je ochotný s vámi hru projít od začátku do konce, budete odměněni neobyčejným dobrodružstvím, jež povyšuje prostou spolupráci dvou vězňů na něco mnohem hlubšího, zábavnějšího, významnějšího a dalekosáhlejšího,“ dočtete se ve verdiktu naší recenze - 8/10.

Zdroj: IGN.com

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama