Abandoned se opět odkládá, Kahraman řešil spor s tvůrcem hudby
Abandoned Novinka Abandoned se opět odkládá, Kahraman řešil spor s tvůrcem hudby

Abandoned se opět odkládá, Kahraman řešil spor s tvůrcem hudby

Jan Urbančík

Jan Urbančík

10
Platformy PlayStation PlayStation 5

Záhadná hra se dále utápí ve svém marketingu.

Reklama

Je to tady zase. Hra Abandoned, jež byla poprvé oznámena loni v dubnu, kolem sebe rychle strhla obrovskou pozornost díky všemožným náznakům na Silent Hill či spojitost s Hideem Kodžimou, kterou autoři následně popírali, načež ale přidávali další náznaky. Po fiasku s aplikací na PS5 a neustálých odkladech jsme se dozvěděli, že na začátku letošního roku vyjde demo a ještě v prvním čtvrtletí prolog. Kvartál je však u konce a ani jedno se nestalo. Studio Blue Box tak přišlo s další omluvou.

Stalo se tak na popud samotných hráčů, kteří titul vyhlížejí a ptají se, kde je. Ve zprávě na Twitteru se jednoduše píše, že vývojáři nestíhají a došlo k dalšímu odkladu. Prolog má vyjít, "jakmile bude stabilní, dobrý a připravený". Nové datum vydání jsme ale nedostali, což hráče samozřejmě vůbec nepotěšilo.

Celé situaci neprospěl ani nový spor, který se včera vynořil. Zvukař, jenž vystupuje na Twitteru jako "I'M CHRIS", totiž tvrdí, že vytvořil skladbu (kterou si můžete poslechnout níže) pro Abandoned a Kahraman mu slíbil, že ji použije, možná i v traileru. Na hudbě údajně se svým týmem pracoval 50 až 60 hodin, přičemž každých pár týdnů dostali od vývojářů zprávu, že se omlouvají, ale opět došlo k odkladu.

K tomu se následně vyjádřil Hasan Kahraman, šéf studia Blue Box, jenž tvrdí, že nikdy nepodepsali kontrakt a ani neslíbil, že hudbu skutečně použije, čímž zároveň potvrdil, že ji ani použít nehodlá. To zvukaře poměrně rozhodilo, protože o tom, že skladbu Kahraman nepoužije, údajně slyšel poprvé. Nakonec se však spor vyřešil poměrně klidně a Chris debatu ukončil tím, že mu měli dát vývojáři vědět dříve.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama