Abandoned zřejmě vůbec nevzniká
Abandoned Novinka Abandoned zřejmě vůbec nevzniká

Abandoned zřejmě vůbec nevzniká

Jan Urbančík

Jan Urbančík

16
Platformy PlayStation PlayStation 5

Kahraman podle zákulisních informací úmyslně klame fanoušky.

Reklama

Záhadný titul Abandoned se bezpochyby stal jednou z nejdiskutovanějších her minulého roku, přestože jsme se za celou dobu dočkali jen jednoho traileru a teaseru. Hráče totiž nejvíc zaujala spojitost se Silent Hillem, na kterou ze začátku poukazovali i samotní vývojáři, ačkoli to následně zase popřeli. A právě tým, jenž za hrou stojí, je další velkou záhadou. O Blue Boxu nikdo nic neví, známe pouze Hasana Kahramana, který se jako jediný prezentuje na veřejnosti. Jenže zatímco tato záhadnost nejprve vzbuzovala v hráčích zájem a vznikaly nejrůznější šílené teorie, postupně to začalo fanoušky spíše otravovat, když jsme nedostávali žádné nové informace.

Titul byl neustále odkládán a tak trochu vyšuměl do prázdna, přestože čas od času se Kahraman znovu ozve, většinou jenom proto, aby hru znovu odložil. Nyní ale přišel magazín GameSpot, který má exkluzivní informace od zdrojů blízké Kahramanovi, a vysvětlil, jak to s touto hrou vlastně je.

Původ informací je poměrně zajímavý, pochází totiž od členů úzké skupiny na Discordu, kterou Kahraman vytvořil. Nejprve v ní byli lidé, které si vývojář údajně po "zkoumání" sám vytipoval, ale skupina časem měnila svou podobu. Členové měli odcházet, případně je vyhazoval Kahraman sám, a to především proto, že s ním nesouhlasili, případně měli pochyby o hře jako takové. Později už prý ale Kahraman členy ani vyhazovat nechtěl, protože se bál toho, že zveřejní exkluzivní obsah, který na serveru sdílel. Jednotliví lidé ve skupině museli dokonce podepsat NDA, jež je však podle GameSpotu napsané velmi vágně a bez znalosti právního jazyka, dokonce obsahuje hrubky.

Zdroj: GameSpot
Zdroj: GameSpot

Co se týče Abandoned, hra podle členů vůbec nevzniká. Kahraman to měl na serveru přiznat, přestože na veřejnosti tvrdí něco jiného. Stále si však stojí za tím, že vzniká hratelný prolog, jenž má pomoct zafinancovat celý projekt. Někteří jedinci ze skupiny ale rychle začali pochybovat i o tom, protože Kahraman trávil většinu času psaním na server či hraním jiných titulů. Koncept Abandoned se navíc neustále měnil, zřejmě podle toho, co si zrovna mysleli fanoušci. Když se psalo o Silent Hillu, Kahraman začal na sociálních sítích dělat narážky na tuto slavnou hororovou sérii, když se mluvilo o Metal Gearu, zveřejnil zase obrázek s postavou, jež má pásku přes oko, a úplně změnil příběh.

Ještě zarážející však je, že měl vývojář neustále házet špínu kolem sebe. Když bylo odloženo odhalení Abandoned, Kahraman měl vinit spolupracující týmy, například renomované studio Nuare označil za "podvodníky". Podobné výrazy prý použil i pro moderátora Geoffa Keighleyho či pořadatele Future Games Show.

Zdroj: GameSpot
Zdroj: GameSpot

Kahraman navíc vytvářel naprosto absurdní situace. Jednoho ze členů měl například oslovit, že mu zaplatí 1 500 dolarů za to, aby skladoval fyzické kopie Abandoned v USA. Dokonce poslal i smlouvu, ale o pár dnů později ji zrušil.

Jednoduše řečeno, Hasan Kahraman zřejmě nemá moc ponětí, jak vůbec herní vývoj vypadá, a sázel nejspíš na zajímavý marketing, který ale nemůže fungovat věčně. Uvidíme, jestli se k článku nějak vyjádří alespoň na sociálních sítích. Oslovil ho už přímo magazín GameSpot, ale Kahraman to odmítl komentovat, oslovený zástupce Sony se neozval vůbec.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama